Ovako izgleda prva Rihannina kolekcija za Fenty

by | 21 Maja, 2019

Rihanna je ispisala istoriju kao prva Afroamerikanka koja će biti na čelu nekog luksuznog brenda. Ova pametna i ambiciozna mlada žena je nadišla sva poimanja zvjezdanog stila i uticaja te je čak i veliki Bernard Arnault (vlasnik korporacija LVMH) odlučio riskirati i za nju pokrenuti novi brend, što se grupaciji LVMH nije dogodilo od 80-ih godina kada su osnovali kuću Christian Lacroix.

Iako se prva Fenty kolekcija očekuje krajem mjeseca, pjevačica je već dala uvid u ono što nas očekuje i to na stranicama T Magazinea čije digitalno izdanje krasi.

Editorial prati intervju u kojem je otkrila neke detalje kolekcije i strategiju brenda.

Kazala je da nema muzu osim sebe same i da je kompletna kolekcija naslonjena na njen stil.

“Vidjećete biserne ogrlice u kombinaciji s trenerkama, predimenzionirane muške jakne uparene s korzetima. Danas živimo u svijetu u kojem ljudi prihvataju ono što jesu. Samo pogledajte Jadena Smitha ili Childish Gambina. Usude se biti to što jesu”,  kazala je.

Ono što će Fenty razlikovati od ostalih luksuznih brendova jesu veličine. Naime Fenty će proizvoditi odjeću u raznovrsnijim veličinama od ostalih brendova. Tako će žene koje nose američku veličinu 14 (francuski 46) moći kupiti Rihannin dizajn.

Pjevačica je taj potez objasnila jednostavno. Kreira odjeću za žene koje su punije poput nje same.

“Trenutno sam u punijoj fazi i imam obline. Ako ja ne mogu nositi vlastitu odjeću onda imamo problem, zar ne”, kazala je.

Kompletan intervju možete pronaći ovdje.

Izvor: hapersbazaar.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.