Premršave manekenke zakonom zabranjene u Francuskoj!

by | 12 Aprila, 2015

Ove sedmice u Parizu dogodila se prava modna revolucija, i to ona koju niko nije očekivao. Manekenke koje izgledaju kao da su posljednji obrok pojele prije tri dana imaće ozbiljnih problema da nađu angažman u toj modnoj prijestonici, budući da su u Francuskoj od sada zakonom zabranjene premršave manekenke.

Allude : Casting, Fitting and Lookprobe, One Day Before The Show - Paris Fashion Week Womenswear Spring/Summer 2015

To znači da je svaka manekenka prije izlaska na reviju dužna da komisiji pokaže ljekarsko uvjerenje koje će dokazati da njen indeks tjelesne mase nije niži od 18 („idealan“ indeks tjelesne mase za nas obične smrtnice varira između 18,5 do 24,9, što znači da će manekenke ipak ostati mršave, ali ne na pragu neuhranjenosti).

Uz to, u Francuskoj je od sada zabranjeno da se na bilo kakav način propagira anoreksija, a časopisi koji redovno fotošopiraju slike na naslovnicama od sada će morati da paze kako to rade, jer su dužni da obilježe svaku prerađenu sliku.

A šta ako modne agencije ipak nastave po svome, pitate se vi? Pa, nema brige. U tom slučaju očekuje ih kazna od čak šest mjeseci zatvora!

Foto: ThinkstockPhotos

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.