Proljeće 2017: Modna čarolija s Elie Saab potpisom…

by | 27 Januara, 2017

Libanonski dizajner Elie Saab, poznat po čarobnim haljinama koje baš uvijek ostave bez daha sve pored kojih prošetaju, još je jednom očarao modnu publiku u Parizu svojom haute couture kolekcijom inspirisanom slavnim vremenima drevnog Egipta.

Foto: Vogue

Foto: Vogue

Simbolika drevnog Egipta provlačila se kroz detalje kolekcije (uvijek pedantno promišljene i izvedene) za koju je sam Elie Saab rekao kako je inspirisana “vremenom Egipta kada su svi bili elegantni”.

Sofisticiranost se osjećala u svakoj sitnici, svakom šavu i naoko nevidljivom detalju, od luksuznih tkanina preko zlatnih detalja i kristalića te u poigravanju transparentnim materijalima koje kod Saaba uvijek ostaje elegantno i decentno, nikad ne zalazivši u sferu vulgarnog.

Na izvrstan je način Saab spojio istorijske reference s modernim vremenom, jer kolekcija nije namijenjena kraljici Nefertiti već nekim stvarnim ženama 21. vijeka.

Svakako, Elie zna kako su njegove haljine stvorene za red carpet po kojem šetaju velike zvijezde ili pak za vrlo ekskluzivnu publiku koja njegove čudesne kreacije nosi na elitnim večerama za probrane, ali izgubiti se u maštanju kada predstavlja novu kolekciju sasvim je opravdano.

TEKST: FASHION.HR

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.