Meksička salata u korpicama

by | 6 Aprila, 2012
Za slane korpice potrebno je:
250 g brašna
1 ravna kašičica praška za pecivo
120 g maslaca
1 jaje
1/2 kašike slatke pavlake
mljeka po potrebi
so, biber
Način pripreme: Zamijesiti glatko tijesto od navedenih sastojaka, ostaviti ga jedan sat na hladnom. Praviti kuglice i svaku utisnuti u metalne modlice (forme). Peći 15 minuta na 180 stepeni.
Za meksičku salatu potrebno je:
250 g crvenog pasulja u konzervi
150 g kukuruza šećerca
1 veća zelena paprika
100 g tunjevine u konzervi
2-3 kašike maslinovog ulja
mljevena ljuta paprika
peršunov list, so, biber
Priprema: Papriku isjeći na kockice, pasulj i kukuruz dobro oprati, tunjevinu usitniti (ako je u komadu). Sve sastojke staviti u činiju, začiniti, promiješati i ostaviti u frižideru da se dobro ohladi.
Korpice puniti salatom i dekorisati narendanim tvrdim sirom.
Zelena salata za dekoraciju i kuhano jaje
http://www.recepti.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.