Orange cheesecake

by | 12 Septembra, 2016
Foto: Pošalji recept

Foto: Pošalji recept

Sastojci:
Kora
300 g mljevenog keksa
100 ml sok od narandže
125 g putera
100 g rendane čokolade
Fil I
500 g krem sira
500 ml slatke pavlake
1 želatin
250 g šećera u prahu
1 kesica kremfiksa
2 narandže
Fil II
2 narandže
250 ml vode
5 kašike šećera
2 puding od vanilije
100 ml vode
Ostalo
150 g jafa keksa

Priprema:
Kora
1. Pomiješati mljeveni keks sa sokom i rastopljenim puterom, a zatim dodati rendanu čokoladu. Od dobijene smjese oblikovati koru na dnu kalupa za tortu.
2. Jafa keks isjeći na polovine i rasporediti po obodima kalupa.
Fil I
1. Umutiti slatku pavlaku s kremfiksom. U drugoj posudi umutiti krem sir sa šećerom u prahu. Sjedniti slatku pavlaku s kremom od sira.
2. Želatin preliti sa 4 kašike hladne vode i ostaviti 10 minuta da nabubri. Zatim zagrijati želatin do tačke ključanja (da ne provri), sipati u pripremljen fil, sve dobro promiješati i dodati narandže isječene na sitne kocke.
3. Umućen fil ravnomjerno rasporediti preko kore od keksa.
Fil II
1. Narandže oguliti i isjeći na kocke, dodati vodu i šećer i staviti na ringlu da vri oko 10 minuta.
2. Puding razmutiti u 100 ml vode. Kuhan fil od narandži ispasirati kašikom pa puding zakuhati u smjesu. Dobro miješati da se sve poveže i ostaviti da se hladi oko sat vremena.
3. Ohlađen fil II rasporediti preko fila I. Tortu ostaviti u frižider nekoliko sati prije služenja.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.