Categories Jela sa mesom

Marinirana pileća krilca iz rerne

Sastojci:

12 pilećih krilaca
100 ml ulja
3 kašike meda
75 ml soja sosa
2 kašike senfa
75 ml limunovog soka
2 čena bijelog luka

Priprema

U posudi dobro promiješajte sastojke za marinadu. Uronite u nju krilca i ostavite nekoliko sati u frižideru da se marinira (najbolje preko noći). Zagrijte rernu na 200 °C. Na rešetku rerne stavite aluminijumsku foliju ili dvostruki sloj papira za pečenje. Krilca dobro ocijedite od marinade pa ih složite na rešetku. Peći otprilike 45 minuta, odnosno dok krilca ne postanu rumenosmeđa.

Savjet: Za pripremu ovog recepta nije potrebno soliti meso jer je marinada dovoljno začinjena. Želite li ljut okus, u marinadu stavite mljevene čili papričice. S takvom marinadom možete pripremati i ostala mesa za grill, a naročito će ukusno biti svinjsko carsko meso i rebarca od svinjetine.

Izvor: jutarnji.hr/dobrahrana Foto: Guliver/Getty Images

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *