Pileći gulaš za brzinski ručak

by | 15 Oktobra, 2018

Sastojci:

1 glavica luka
2 čena bijelog luka
3 mrkve
1 komadić korijena celera
300 g piletine nasjeckane na kockice
1 paprika
1 konzerva graha ili 1 čaša kuhanog graha
2 lovorova lista
2 kašičice crvene paprike
2 kašike sitno sjeckanog peršuna
so, biber

Priprema:

Piletinu posolite i dodajte crvenu papriku, pa je lagano zapecite sa svih strana na maslinovom ulju. Izvadite iz tave i na istom ulju dinstajte sitno sjeckani luk. Za to vrijeme nasjeckajte mrkvu, papriku, celer i bijeli luk. Povrće dodajte luku i dinstajte dok ne omekša, pa u posudu ubacite i meso. Dodajte bujon i dodatno začinite po želji. Pet minuta prije nego što je jelo gotovo, dodajte već skuhani ili grah iz konzerve. Na kraju pospite sitno sjeckanim peršunom.

Izvor: gastro.24sata.hr Foto: Thinkstock

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.