Piletina na španski način

by | 29 Augusta, 2014

piletina

Sastojci:

  • 4 veća bataka
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 2 crvene paprike
  • 2 čena bijelog luka
  • 1 kašika mljevene paprike
  • 1 dl bijelog vina
  • prstohvat cimeta
  • 1 feferona
  • pileća juha po potrebi
  • 180 g riže
  • 1 kašika sjeckanog peršuna
  • 0,5 dl ulja
  • 300 g pelata paradajza
  • mješavina začina
  • biber

Priprema:

1. Pelat paradajza, crni luk i crvenu papriku narezati na kockice, feferonu na kolutove, a bijeli luk što sitnije isjeckati.
2. Batake začiniti po ukusu i propržiti na ulju sa svih strana kako bi porumeneli, pa izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
3. Na masnoći od bataka propržiti crni i bijeli luk, dodati crvenu papriku te i nju kratko propržiti.
4. Zatim skloniti sa vatre, dodati pelat paradajza, feferonu, mljevenu papriku, bijelo vino, cimet, riža, batake i začine po ukusu. Polako promiješati i sve preručiti u nauljenu vatrostalnu zdjelu.
5. Zaliti pilećom juhom da ogrezne i peći u zagrijanoj pećnici na 180 ºC dok piletina ne omjekša a riža ne nabubri. Gotovo jelo posuti peršunom.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.