Mafini sa špinatom

by | 1 Juna, 2013

Sastojci:

  • 250 g špinata
  • 2 dl jogurta
  • 0,5 dl ulja
  • 2 jajeta
  • 5 kašika pšeničnog brašna
  • 4 kašika kukuruznog brašna
  • 1/2 praška za pecivo
  • 150 g feta sira
  • so

Priprema:

1. Špinat kratko blanširati u slanoj vodi, a zatim ga ocijediti od suvišne tečnosti i sitno isjeckati.
2. Bjelanca odvojiti od žumanjaka i sa malo soli umutiti u čvrst snijeg.
3. Posebno umutiti jogurt, ulje, žumanjke, prašak za pecivo, pšenično i kukuruzno brašno, rendani feta sir i malo soli po ukusu. Potom dodati ocijeđeni špinat i promiješati.
4. Na kraju dodati snijeg od bjelanaca i polako promiješati varjačom.
5. Kalupe za mafine nauljiti i posuti brašnom, a potom u njih sipati pripremljenu smjesu. Peći u zagrijanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.