Punjeno aromatično pile

by | 1 Juna, 2013

Sastojci:

  • 1 pile srednje veličine
  • 150 g majoneza
  • 1 kašika senfa
  • sok od jednog limuna
  • origano, bosiljak
  • ruzmarin
  • 1 glavica crnog luka
  • 300 g pileće džigerice
  • 100 g pirinča
  • 200 g šampinjona
  • mješavina začina, biber
  • 0,5 dl ulja
  • 1 jaje, so

Priprema:

1. Pile natrljati začinima (origanom, bosiljkom, ruzmarinom, mješavinom začina i biberom).
2. Bijelo meso poprečno zasjeći na svaki centimetar, te začiniti i proreze.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti majonez, senf, sok od limuna i dobro izmiješati.
4. Fil: pileću džigericu očistiti od žilica i isjeći na kocke, crni luk takođe isjeći na kocke, a šampinjone na listove. Pirinač obariti u slanoj vodi a zatim ga ocijediti od suvišne tečnosti. Na malo ulja propržiti crni luk a zatim dodati džigericu i šampinjone te i njih kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode dok svi sastojci ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri. Potom dodati pirinač, jaje, začine po ukusu i promiješati.

Finalni postupak:

1. Začinjeno pile napuniti pripremljenim filom pa otvor zatvoriti čačkalicama, a batake svezati.
2. Tepsiju nauljiti te u nju prebaciti pile i preliti ga umakom od majoneza.
3. Prekriti folijom i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC 45 min. Zatim skloniti foliju i nastaviti sa pečenjem dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.