Veganska salata u tegli
Sastojci: kuhani grašak brokula i kariol naribana svježa mrkva matovilac Preliv bučino ulje bučine sjemenke kumin korijander sok od pol...
Sastojci:
3 mrkve
malo šparoga
2 tikvice
mala glavica crvenog luka
listovi mente
Za sos
1 kašika bijelog vina
1 kašika senfa
1 kašika majoneze
2 kašike maslinovog ulja
Priprema:
Stavite mrkvu u veliku posudu. Tanko isjecite tikvice, šparogu i fino isjeckajte luk. Pomiješajte povrće u posudi zajedno sa listovima mente.
Pomiješajte vino, senf i majonezu dok ne dobijetu glatku smjesu, a zatim postepeno dodajte ulje, so i biber po ukus. Prelijte salatu i dobro promiješajte.
Ostatak salate može se skladištiti u frižideru do 24 sata.
Izvor: Ženski magazin Foto: Thinkstock