Topli sendviči s jajima

by | 3 Marta, 2013

Sastojci:

  • 16 parčadi tost hljeba
  • 11 jaja
  • 8 listova praške šunke
  • 250 g kačkavalja
  • 2 dl mlijeka
  • mješavina začina

Priprema:

1. U odgovarajućoj posudi umutiti 3 jajeta, mlijeko i začine po ukusu.
2. Uzeti okruglu modlu za pogačice i pomoću nje na 8 parčadi tost hljeba izdubiti rupu po sredini.
3. Kačkavalj izrendati na krupno rende.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje. Cijele parčadi tost hljeba natopiti mješavinom mlijeka i jaja pa poslagati u pleh. Preko svakog parčeta staviti list praške šunke i malo kačkavalja. Zatim izdubljenu parčad tosta natopiti smjesom od jaja i staviti preko kačkavalja tako da se dobije sendvič.
5. U udubljenje na svakom tostu razbiti po jedno jaje (odabrati manja jaja).
6. Peći u zagrijanoj rerni na 200 ºC dok se jaja ne ispeku.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.