Zapečene palačinke

by | 25 Aprila, 2013

Sastojci:

  • 8 palačinki
  • 500 g mljevene junetine
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 manja crvena paprika
  • 2 dl soka od paradajza
  • 4 kašike ulja
  • origano
  • mješavina začina

Za preljev:

  • 3 dl jogurta
  • 3 jajeta
  • 100 g kačkavalja

Priprema:

1. Crni luk i crvenu papriku očistiti i isjeći na kockice.

2. Na ulju propržiti crni luk, a zatim dodati crvenu papriku te i nju kratko propržiti.

3. Potom dodati mljevenu junetinu i propržiti. Sipati sok od paradajza i nastaviti sa dinstanjem na umjerenoj temperaturi dok meso ne omekša.

4. Pred kraj dinstanja dodati origano i začine po ukusu.

5. Na svaku palačinku staviti malo fila. Bočne stanice palačinke preklopiti ka unutra, a potom urolovati.

6. Vatrostalnu činiju nauljiti i u nju poslagati palačinke.

7. Posebno pripremiti preljev: bjelanca odvojiti od žumanjaka i umutiti u čvrst snijeg. Posebno umutiti žumanjaka i jogurt, dodati rendani kačkavalj i promiješati. Na kraju sjediniti smjesu od žumanjaka sa snijegom od bjelanaca.

8. Pripremljenu smjesu preliti preko palačinki. Peći u zagrijanoj rerni na 200 ºC.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.