Categories Fitness

Fitness time: 3 vježbe koje možete raditi dok gledate TV

Provesti vrijeme na krevetu gledajući televiziju ili otići na trening? To je česta dilema mnogih nas. No, ponekad ne moramo birati između jednog i drugog. Donosimo vam tri vježbe koje možete raditi dok gledate televiziju.

Uz ove tri vježbe više ne morate birati između gledanja televizije i odlaska na trening. Ovo je odličan način da spojite lijepo sa korisnim, pogotovo ako želite ući u formu, ali se istovremeno ne želite odreći gledanja televizije. Sa ovakvim vježbanjem nećete potrošiti toliko kalorija koliko bi ste potrošili treningom, ali i dalje možete s manjim intenzitetom sagorjeti kalorije i učvrstiti pojedine dijelove tijela. Tri vježbe koje možete raditi dok gledate TV jesu:

1. Daska

Vježba daska jedna je od najpopularnijih vježbi širom svijeta, i to sa razlogom. Istovremeno djeluje na sve mišićne grupe u tijelu –učvršćuje zadnjicu, smanjuje bol u leđima, osnažuje ruke i noge i jača trbušne mišiće. Sa obzirom na to da je riječ o statičnoj vježbi, za njeno izvođenje nije vam potrebno puno prostora te je tako možete raditi ispred samog kreveta.

Oslonite se na podlaktice, ispružite tijelo i oslonite se samo na vrhove prstiju. Gornji dio tijela mora biti ravna linija, vodite računa da vam kukovi i zadnjica budu u istoj ravni, ni previsoko ni prenisko. Stegnite sve mišiće u tijelu kako biste zadržali taj položaj što duže možete.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *