Categories ZDRAVLJE

Znate li kako keto dijeta utiče na vaš seksualni život?

Nakon što su mnogi izgubili poprilično neželjenih kilograma slijedeći keto dijetu, koliko je taj način ishrane zaista “zdrav” i kako utiče na zdravlje generalno, nešto je o čemu se priča godinama. 

Neki smatraju kako je riječ o zaista ekstremnoj vrsti ishrane koja može narušiti zdravlje, a uvrštena je i na američku listu “najgorih dijeta” koju su objavili US News i World Report.

Ipak, mnogi tvrde kako je zahvaljujući ovoj dijeti njihov seksualni život – oživio!

Promjena ishrane i te kako utiče na rast ili pad libida, a izgubićete želju za seksom ako ne održavate pravilan nivo potrebnih nutrijenata.

Nekoliko dana na keto dijeti možete osjetiti pad libida, piše TOI. Ali kada se vaše tijelo navikne na novu ishranu, želja za seksom će se vratiti i to znatno jača nego prije.

Keto dijeta daće vam više energije, posebno nakon gubitka kilograma nećete osjećati umor i pad raspoloženja, a to je sve povezano i sa željom za seksom.

Tokom ishrane na keto dijeti, nećete više konzumirati većinu onih nezdravih namirnica koje ste prije konzumirali, a to podiže u organizmu i želju za seksom, piše TOI.

Izvor: vecernji.hr Foto: Guliver/Getty Images

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *