Pita od crvenih paprika

by | 18 Septembra, 2016
Foto: Pošalji recept

Foto: Pošalji recept

Sastojci:
800 g filea pečenih paprika
6 tankih kora za pitu
3 jajeta
250 g švapskog sira
100 g kačkavalja
2 dl pavlake
1 prašak za pecivo
1 kašika brašna
150 g praške šunke
0,5 dl mlijeka
0,5 dl ulja
mješavina začina, biber

Priprema
1. Kačkavalj izrendati na krupno rende, prašku šunku isjeći na kockice. Polovinu tankih kora za pitu ostaviti u komadu, a ostatak isjeći na trake.
2. Bjelanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst snijeg. Dodati prašku šunku, kačkavalj, švapski sir i polako promiješati.
3. Posebno umutiti žumanca, pavlaku, mlijeko, brašno i prašak za pecivo. Dodati začine po ukusu i izmiješati.
4. Tanke kore za pitu, koje su ostavljene u komadu, nauljiti i naslagati jednu na drugu. Njima obložiti dno i bočne stranice odgovarajuće tepsije. Prekriti polovinom filea paprika i premazati filom od bjelanaca. Nanijeti preostale filete paprika, premazati filom od žumanaca i posuti isječenim korama za pitu.
5. Gornji sloj kora blago utisnuti u fil od žumanaca. Peći u zagrijanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.