Sladoled za doručak, što da ne?!

by | 10 Decembra, 2016

Ispitanici su morali da pojedu sladoled odmah nakon buđenja, a zatim da vježbaju svoj mozak na kompjuterskom programu…

Foto: Weheartit

Foto: Weheartit

DORUČAK je najvažniji obrok u danu. Uvijek vam ističemo kako nipošto ne biste smjeli da preskačete doručak. Uz pravilni odabir namirnica, doručak je vaše gorivo za obavljanje svih obaveza koje vas čekaju u tom danu.

Iako vjerovatno nikada niste razmišljali o tome da jedete sladoled za doručak, japanski naučnici su otkrili kako jedan od omiljenijih prehrambenih proizvoda poboljšava budnost i mentalnu učinkovitost kod ljudi, te su priložili dokaze svojim tvrdnjama.
Kako je izgledao ovaj neobičan eksperiment, pogledajte na sljedećoj strani…

Foto: Weheartit

Foto: Weheartit

Ispitanici su morali da pojedu sladoled odmah nakon buđenja, a zatim da vježbaju svoj mozak na kompjuterskom programu. Pogađajte, kod onih koji su konzumirali sladoled, zabilježena je brža reakcija.
Takođe, zabilježena je i veća budnost, koja nije imala previše povezanosti s hladnoćom same poslastice. Naime, eksperiment je ponovljen s hladnom vodom, ali “osjećaji budnosti” nakon nje bile su i dalje manje nego kada su ispitanici započeli dan sa sladoledom.
Ali šta kažu nutricionisti – pogledajte na sljedećoj strani…

Foto: Weheartit

Foto: Weheartit

Naravno, ovdje postoji i druga strana priče, koju ističu nutricionisti, koji nipošto ne savjetuju zamjenu kvalitetnog doručka desertom, i iako nam to nije nimalo lako, moramo priznati kako svakako imaju pravo. No, ponekad možemo napraviti izuzetak, zar ne?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.