Za naše male heroje: 33 nova savremena inkubatora za porodilišta u BiH

by | 11 Aprila, 2013

U organizaciji kompanije m:tel i Fonda B92, uz pomoć brojnih prijatelja i medijskih partnera vođena je najhumanija Bitka za bebe – akcija kupovine inkubatora za porodilišta u BiH. Dirnuta su mnoga srca, udružen veliki dio društva i postignut veliki uspjeh. Skupljena su sredstva za kupovinu 33 najsavremenija inkubatora za porodilišta širom BiH, zahvaljujući kojima će prijevremeno i bebe rođene sa poteškoćama lakše i sigurnije kročiti u život.

Akciju su podržala oba entitetska ministarstva zdravlja, zahvaljujući kojima su identifikovana porodilišta kojima su inkubatori najpotrebniji.

Na samom početku akcije u junu 2012. godine kompanija m:tel donirala je po jedan inkubator za porodilišta u Banjaluci i Sarajevu i svojim primjerom pozvala ostale kompanije i institucije da učine isto.

Akciji su se pridružili Kabinet Predsjednika RS, Vlada RS, biznismen Milan Popović, kompanija Dreger, Fructal, Komercijalna banka, Ibis Instruments, Građevinska direkcija Srbije, agencije BBDO i MDL, TV Hayat, obezbjeđujući sredstva za jedan ili više inkubatora, kao i drugi privredni subjekti i pojedinci.

Da imaju veliko srce pokazali su i m:tel korisnici koji su u periodu od juna do decembra 2012. godine pozivali humanitarni broj 1411 i omogućili kupovinu čak 12 inkubatora, a akciji su se pridružili i zaposleni kompanije m:tel koji su obezbijedili sredstva za kupovinu inkubatora u Foči.

U okviru akcije isporučeni su inkubatori u gradove: Banjaluka (5), Sarajevo (4), Istočno Sarajevo (3), Mostar (2), Tuzla (2), Brčko (1), Trebinje (1), Prijedor (1), Doboj (1), Derventa (1), Gradiška (1), Zvornik (1), Bihać (1), Travnik (1), Mrkonjić Grad (1), Zenica (1), Foča (1), a u narednom periodu očekuje se isporuka još 5 inkubatora i to u Bijeljinu (1), Prijedor (1), Doboj (1) i Mostar (2).

Prema procjenama Fonda B92 i resornih ministarstava, porodilištima u BiH na početku akcije bilo je potrebno 70 novih inkubatora. Vrijednost jednog inkubatora je od 11 000 do 15 000 eura. U okviru akcije, kupljena su 33 inkubatora, čime su značajno poboljšani uslovi za početak života novorođenih beba.
Kompanija m:tel ponosna je na ukupan zajednički rezultat, i činjenicu da smo učestvovali u borbi za svaki novi život.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.