Ljepljiva pileća krilca s kus kusom i začinskim biljem

by | 21 Marta, 2020

Sastojci:

200 g kus kusa
1 sok limuna
3 supene kašike sitno sjeckanog peršuna
maslinovo ulje
pileća krilca
2 dcl kečapa
2 supene kašike Worcestershire sosa
1 supena kašika smeđeg šećera
1/2 ocijeđenog limuna
sol
1 supena kašika žlica susama
2 čena bijelog luka, sitno sjeckana

Priprema:

U zdjeli pomiješajte kečap, smeđi šećer, Worcestershire sos, sok limuna, bijeli luk i susam. Pileća krilca posolite i umiješajte u mješavinu s kečapom.

Krilca pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 200 stepeni 20-ak minuta.

Kus kus isperite te kuhajte prema uputstvima proizvođača u posoljenoj vodi.

U širokoj tavi, na malo maslinovog ulja kratko izdinstajte mladi luk, zatim dodajte sok limuna, kus kus te pomiješajte sa začinima i poslužite s pečenim pilećim krilcima.

Izvor: jutarnji.hr/dobrahrana Foto: Pixabay