Jednostavni praznični kolačići – brz i ukusan recept koji svi vole
Saznajte kako da napravite najjednostavnije i najukusnije praznične kolačiće s puterom, cimetom i vanilijom. Idealni za sve prilike i spremni za sa...

Sastojci:
350 g svježeg kravljeg sira
350 g posoljene i dobro ocijeđene bundeve
4 jaja
4 dl kiselog vrhnja
sol
biber
pola kilograma kora za pite
100 g rastopljenog maslaca
Priprema:
Naribajte bundevu, posolite je i ostavite pola sata – sat da odstoji.
Zagrijte rernu na 180 C.
Ocijedite buču i izmiješajte je u zdjeli s razmućenim jajima, ocijeđenim kravljim sirom i vrhnjem te dodajte soli i bibera po ukusu.
Otopljenim puterom premažite (najbolje koristeći kist) koru po koru i po njoj rasporedite filu. Motajte kore i slažite ih u nauljen pleh. Nekoliko listića putera rasporedite po vrhu.
Pecite u unaprijed zagrijanoj pećnici oko 30 minuta.
Izvor: jutarnji.hr/dobrahrana