Cheesecake od pistaća za 10 minuta: Proteinski desert od samo 3 sastojka

by | 18.11.2025
Cheesecake od pistaća

Ako volite deserte u čašama, ovaj će vas oduševiti – cheesecake od pistaća priprema se za tren, ima fantastičan okus i neodoljivu kremastu teksturu.

Pistaći su kao dimljeni losos među orašastim plodovima: podignu svako jelo na potpuno novi nivo. Dokaz tome su i zdrave kuglice od pistaća, jogurta i bademovog brašna, savršene za posebne prilike. Još jedan odličan recept, posebno tokom ljeta, jeste sladoled od pistaća koji se pravi bez aparata i zahtijeva samo tri sastojka. U istom tom duhu donosim vam još jedan jednostavan, ukusan i efektan desert – cheesecake od pistaća od samo 3 sastojka.

Cheesecake od pistaća sa cottage sirom

Kad god želite pripremiti nešto brzo i jednostavno, sačuvajte ovaj recept za cheesecake u čaši – garantovano ćete oduševiti i neočekivane goste.

U sastav ulaze i  gusti svježi sir i cottage sir – dva sastojka koja uvijek dobro dođu, bilo u slanim ili slatkim jelima. Cottage sir je doživio pravi boom i zaista pruža nevjerovatne mogućnosti u kuhinji. Ako vam zatreba inspiracije, evo nekoliko ideja: proteinska quiche pita za brzu večeru, pizza tijesto s cottage sirom savršeno za vikend grickalice i palačinke bez brašna za svaki trenutak kad poželite nešto lagano i ukusno.

A sada – bez odlaganja – donosim vam recept za ovu neodoljivu cheesecake kremu koja će postati omiljen desert cijele porodice.

Sastojci za cheesecake od pistaća

  • 120 g cottage sira
  • 120 g gustog svježeg sira
  • 70 g kreme od pistaća
  • zaslađivač (opcionalno)

Priprema 

Kako Marta objašnjava u videu, možete dodati i neki zdraviji zaslađivač. Druga mogućnost je nekoliko kapi ekstrakta vanilije, ali s obzirom na to koliko je okus pistaća poseban, često je bolje ostaviti recept bez dodatnih aroma da se ne izgubi njegova karakteristična nota.

Evo postupka korak po korak – iako vam skoro da ni ne treba, toliko je jednostavno:

  1. U posudu za blendanje stavite cottage sir, gusti svježi sir i kremu od pistaća. Po želji dodajte zaslađivač.
  2. Izmiksajte dok ne dobijete glatku, jednoličnu smjesu.
  3. Rasporedite je u manje čaše ili posudice i stavite u frižider na oko dva sata da se stegne.
  4. Po vrhu pospite usitnjene pistaće i uživajte u ovom brzom, ukusnom i nevjerovatno laganom desertu kad god poželite.

ljepotaizdravlje.ba

Jupiterimages, brebca/iStock/Getty Images Plus