Tjestenina alla caprese

by | 17 Jula, 2020

Sastojci:

400 g tjestenine
200 g mesnate slanine
250 g cherry paradajza
5 dl vrhnja za kuhanje
1 jaje
bosiljak
200 g mocarele
40 g parmezana
mješavina začina
ulje

Priprema:

Tjesteninu skuhati u slanoj vodi, a potom je ocijediti od viška tečnosti.

Mesnatu slaninu isjeći na štapiće, cherry paradajz na četvrtine. Mocarelu izrendati na krupno rende. Na malo ulja propržiti mesnatu slaninu, dodati paradajz i sve zajedno pržiti na umjerenoj temperaturi dok paradajz ne omekša. Dodati vrhnje za kuhanje i zagrijevati do tačke ključanja.

Nakon toga skloniti s ringle, dodati tjesteninu, jaje, mocarelu, parmezan i bosiljak po ukusu. Polako promiješati.

Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju presuti pripremljenu tjesteninu. Staviti u zagrijanu rernu na 180 stepeni da se zapeče.

Foto:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.