Čokoladni kolač bez brašna (samo 4 sastojka)

Nešto zdravija verzija poslastice koju će obožavati svi ljubitelji čokolade!

by | 8 Juna, 2021

Da bi ovo bila zdravija verzija kolača nabavite kvalitetan maslac od kikirikija i tamnu čokoladu. Ostatak posla će odraditi blender! Savjet plus: Ako je uređaj slabiji i imate problem s usitnjavanjem zobenih pahuljica, dodajte malo vode.

Sastojci:

700 g banana
180 g zobenih pahuljica
250 g kikiriki maslaca
180 g (tamne) čokolade

Priprema:

Zagrijte rernu na 180 stepeni.

Premažite duguljastu posudu za hljeb uljem i obložite je papirom za pečenje.

Banane, zobene pahuljice i kikiriki maslac ubacite u blender i izblendajte u glatku smjesu. Ubacite većinu čokolade i promiješajte. Izlijte tijesto u kalup. Po vrhu rasporedite tanke ploškice banane i ostatak čokolade.

Pecite 25 do 30 minuta, sve dok čačkalica kojom ste proboli sredinu ne izađe čista.

miss7zdrava.24sata.hr

Mimi Moromisato via Pexels