Čokoladni kolač bez brašna (samo 4 sastojka)

Nešto zdravija verzija poslastice koju će obožavati svi ljubitelji čokolade!

by | 8 Juna, 2021

Da bi ovo bila zdravija verzija kolača nabavite kvalitetan maslac od kikirikija i tamnu čokoladu. Ostatak posla će odraditi blender! Savjet plus: Ako je uređaj slabiji i imate problem s usitnjavanjem zobenih pahuljica, dodajte malo vode.

Sastojci:

700 g banana
180 g zobenih pahuljica
250 g kikiriki maslaca
180 g (tamne) čokolade

Priprema:

Zagrijte rernu na 180 stepeni.

Premažite duguljastu posudu za hljeb uljem i obložite je papirom za pečenje.

Banane, zobene pahuljice i kikiriki maslac ubacite u blender i izblendajte u glatku smjesu. Ubacite većinu čokolade i promiješajte. Izlijte tijesto u kalup. Po vrhu rasporedite tanke ploškice banane i ostatak čokolade.

Pecite 25 do 30 minuta, sve dok čačkalica kojom ste proboli sredinu ne izađe čista.

miss7zdrava.24sata.hr

Mimi Moromisato via Pexels

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.