Veggie bruskete koje će svi obožavati na porodičnim okupljanjima

by | 3 Aprila, 2024

Počastite se svojim omiljenim vegetarijanskim namazom – ukusan, ali i bogat korisnim nutrijentima, može da posluži kao dodatak različitim obrocima, a i kao bonus faktor koji će obično meze koje dijelite s gostima, učiniti zanimljivijim.

Savršena receptura povrtnih Argeta Veggie namaza koji će zadovoljiti baš sve – vegane, vegetarijance i svejede. Četiri fantastična okusa temelje se na slanutku i jedan novi na bazi od leće Tartar od leće, što ih čini bogatim izvorima proteina i vlakana. Možete birati između Argeta Veggie slanutka, Argeta Veggie crvene paprike, Argeta Veggie crnih maslina, Argeta Veggie Chili & limuna, Argeta Veggie Tartar od sočiva/leće.

Povrtni namazi Argeta Veggie pripremaju od pažljivo odabranog povrća vrhunske kvalitete i ne sadrže konzervanse, umjetne boje, umjetne pojačivače okusa niti gluten. Donosimo naš omiljeni recept…

Sastojci:

  • Argeta Veggie
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 3 šoljice narezanog mini-paradajza
  • 3 češnja bijelog luka
  • 1 kašičica krupne soli
  • 1 hljeb za bruskete
  • 20 listića svježeg bosiljka
  • 180 g feta sir
  • masline po želji

Priprema:

U veliku tavu stavite jednu kašiku ulja i zagrijte na srednjoj temperaturi. Dodajte paradajz, bijeli luk i ½ kašičice soli. Uz često miješanje kuhajte oko osam minuta, odnosno dok paradajz ne omekša i ne počne puštati svoj sok. Paradajz i bijeli luk izvadite iz tave, ali sokovi neka ostanu u tavi. Narežite listiće bosiljka na tanke trakice. Izmiješajte paradajz i pola količine bosiljka u zdjelici.

 

Kriške hljeba nakapati maslinovim uljem i zapeći u rerni ili na žaru dok izvana ne porumene, ali iznutra trebaju biti meke. Na preprženi hljeb namažite svoju Veggie Argetu po izboru. Na svaku krišku stavite obilnu količinu paradajza s bijelim lukom. Pospite ostatkom listića bosiljka i poslužite. Prilikom posluživanja staviti feta sir te narezati masline i dodati.

Argeta Veggie slanutka koji čuva sve tajne prirode

Argeta Veggie crvena paprika će vam postati najdraži okus

Argeta Veggie crna maslina je okus koji treba probati

Argeta Veggie Chili & limun doživite strastveni čili i osvježavajući limun

Argeta Veggie Tartar od sočiva/leće namijenjen je pravim gurmanima

ljepotaizdravlje.ba

PR, AERIL01/ DIANA SKLAROVA/ LILECHKA75 / ISTOCKVIA GETTY IMAGES PLUS

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.