Saznajte šta donosi novembarski broj Ljepote & Zdravlja!

by | 29 Oktobra, 2022

Prelistavanje! Zavirite sa nama u novembarski broj Ljepote & Zdravlja!

Ova jesen je za sve nas drugačija, intenzivnija i nemirnija. Zabrinuti smo zbog eventualnog svjetskog rata, poskupljenja, dostupnosti energenata, otkaza… Zbog problema u vezama ili onih sa samopouzdanjem ili… Niz je predug. Zato su nam svima prijeko potrebna mala zadovoljstva, koja će nas rasteretiti, unijeti „malo boje“ u tmurni novembar i dati nam drugačiju perspektivu, zar ne? Za nas koje volimo magazine, novi broj omiljenog časopisa definitivno je jedno malo uživanje, ritual koji opušta i puni nas pozitivnom eneregijom.

A redakcija se  potrudila da za novembarski broj izabere širok spektar tema: od onih koje će vas inspirisati i ohrabriti, preko onih koje će vas zabaviti pa do onih koje će vas natjerati da se zamislite, a možda i pokrenete, bilo da je u pitanju lična promjena ili ona koja je neophodna u društvu.

Toplo se nadamo se da će novembarski broj Ljepote & Zdravlja biti jedan od razloga zbog kojih se radujete novembru!

Novembarski broj Ljepote & Zdravlja: Izdvajamo 5 tema u kojima ćete sigurno uživati:

#1 Kognitivne greške: Kako da ih izbjegnemo

Kada je briga korisna, a kada postaje destruktivna? I šta možemo učiniti da spriječimo negativan način razmišljanja?

Hoće li biti svjetskog rata? Kako ćemo pregurati zimu? Da li će biti restrikcija struje? Hoću li i za pola godine imati posao? Šta ćemo kad sve još više poskupi? Kako ću plaćati kredit za stan, kad je plata ista kao prije pet godina, a sve je neuporedivo skuplje? Da li ćemo dovijeka živjeti s koronom? Nikada nam neće biti bolje! Ima li, uopšte, smisla praviti planove?

Postoji li iko kome se bar neko od ovih pitanja ne vrzma u mislima? Vjerovatno ne. A pomenutom paketu briga treba dodati i ona vezana za porodične ili partnerske odnose, pa probleme sa nedovoljnim samopouzdanjem, osjećajem da su svi oko nas sretniji i uspješniji
ili da život prolazi kraj nas, a da ne govorimo o mnoštvu dilema vezanih za roditeljstvo. Da nastavimo da nabrajamo? Ne, nema smisla, jer nema ni kraja, ali ima smisla razgovarati sa psiholozima. Zato smo o pogrešnim koracima koje često pravimo, a psihologija ih naziva kognitivnim greškama, razgovarali sa Marijom Manojlović iz Psihocentrale.

 

#2 Put do uspjeha popločan je odricanjima

Svaki put ličnog razvoja i razvitka karijere prate brojni izazovi, a po nepisanom pravilu – što ste uspješniji, odricanje je veće. Razgovarali smo sa Ingom Krešić, Minelom Vilić i Anom Golić Jelić koje su nam otkrile sve o izazovima s kojim su se suočavale da bi došle do današnje pozicije. Prva ima riječ – Inga Krešić.

„Rad u Pčelarstvu Krešić postavio je temelj za moj budući poslovni put. Od ljubavi prema prirodi, pčelama, stečenog znanja pa sve do komunikacije s ljudima koji su iste struke i osluškivanja kupaca i njihovih potreba. Sve su to neki segmenti radnog iskustva koji su doprinijeli razvoju Ingea bio i još uvijek doprinose…“, kaže Inga.

#3 Dopaminska moda

Kako bi bilo da, pri donošenju odluke šta da obučemo, odaberemo komade koji će nam podići nivo hormona dobrog raspoloženja?!

Kako da vedre boje i razigrani uzorci rastjeraju jesenju melanholiju, savjetuje stilistica Vesna Stanković.

 

#4 Ruževi – Jesenja wish lista

Od MAT pigmenata do sočnog SJAJA: koju teksturu vi priželjkujete ove jeseni i zime? (Mi? Hvala na pitanju – SVE!)

Za sočni sjaj: Odgovor su pigmentisani balzami – u svijetu ruževa, pigmentisani balzami su no makeup makeup

 

#5 Pitajte! Saglasnost u vezama

Pored toga što su sami seksualni i emotivni odnosi složeni i suptilni, sada je tu i pitanje
saglasnosti. Ali ono nikako ne smije da bude teret, uputite se u to šta nam saglasnost sve donosi. I kako da je tražite i dajete.

Saglasnost nije važna samo zbog problema koji imaju veze sa seksualnom prinudom i silovanjem, već se postavlja kao bitna i u dugoročnim partnerstvima. U krajnjoj liniji, radi se o komunikaciji i poštovanju granica. Riječ je o njegovanju autonomije, o promišljenom donošenju odluka i osnaživanju i davanju primjera i slabijima od vas. U ovom tekstu donosimo iskustva iz emotivnog života tri mlade žene koja su nas navela na promišljanje o tome da li je „ne želim” uvijek „ne”, ili ipak ima prostora za kompromis, kako muškarci najčešće misle.

 

ljepotaizdravlje.ba

iStock via Getty