Saznajte šta donosi novembarski broj Ljepote & Zdravlja!

by | 29 Oktobra, 2022

Prelistavanje! Zavirite sa nama u novembarski broj Ljepote & Zdravlja!

Ova jesen je za sve nas drugačija, intenzivnija i nemirnija. Zabrinuti smo zbog eventualnog svjetskog rata, poskupljenja, dostupnosti energenata, otkaza… Zbog problema u vezama ili onih sa samopouzdanjem ili… Niz je predug. Zato su nam svima prijeko potrebna mala zadovoljstva, koja će nas rasteretiti, unijeti „malo boje“ u tmurni novembar i dati nam drugačiju perspektivu, zar ne? Za nas koje volimo magazine, novi broj omiljenog časopisa definitivno je jedno malo uživanje, ritual koji opušta i puni nas pozitivnom eneregijom.

A redakcija se  potrudila da za novembarski broj izabere širok spektar tema: od onih koje će vas inspirisati i ohrabriti, preko onih koje će vas zabaviti pa do onih koje će vas natjerati da se zamislite, a možda i pokrenete, bilo da je u pitanju lična promjena ili ona koja je neophodna u društvu.

Toplo se nadamo se da će novembarski broj Ljepote & Zdravlja biti jedan od razloga zbog kojih se radujete novembru!

Novembarski broj Ljepote & Zdravlja: Izdvajamo 5 tema u kojima ćete sigurno uživati:

#1 Kognitivne greške: Kako da ih izbjegnemo

Kada je briga korisna, a kada postaje destruktivna? I šta možemo učiniti da spriječimo negativan način razmišljanja?

Hoće li biti svjetskog rata? Kako ćemo pregurati zimu? Da li će biti restrikcija struje? Hoću li i za pola godine imati posao? Šta ćemo kad sve još više poskupi? Kako ću plaćati kredit za stan, kad je plata ista kao prije pet godina, a sve je neuporedivo skuplje? Da li ćemo dovijeka živjeti s koronom? Nikada nam neće biti bolje! Ima li, uopšte, smisla praviti planove?

Postoji li iko kome se bar neko od ovih pitanja ne vrzma u mislima? Vjerovatno ne. A pomenutom paketu briga treba dodati i ona vezana za porodične ili partnerske odnose, pa probleme sa nedovoljnim samopouzdanjem, osjećajem da su svi oko nas sretniji i uspješniji
ili da život prolazi kraj nas, a da ne govorimo o mnoštvu dilema vezanih za roditeljstvo. Da nastavimo da nabrajamo? Ne, nema smisla, jer nema ni kraja, ali ima smisla razgovarati sa psiholozima. Zato smo o pogrešnim koracima koje često pravimo, a psihologija ih naziva kognitivnim greškama, razgovarali sa Marijom Manojlović iz Psihocentrale.

 

#2 Put do uspjeha popločan je odricanjima

Svaki put ličnog razvoja i razvitka karijere prate brojni izazovi, a po nepisanom pravilu – što ste uspješniji, odricanje je veće. Razgovarali smo sa Ingom Krešić, Minelom Vilić i Anom Golić Jelić koje su nam otkrile sve o izazovima s kojim su se suočavale da bi došle do današnje pozicije. Prva ima riječ – Inga Krešić.

„Rad u Pčelarstvu Krešić postavio je temelj za moj budući poslovni put. Od ljubavi prema prirodi, pčelama, stečenog znanja pa sve do komunikacije s ljudima koji su iste struke i osluškivanja kupaca i njihovih potreba. Sve su to neki segmenti radnog iskustva koji su doprinijeli razvoju Ingea bio i još uvijek doprinose…“, kaže Inga.

#3 Dopaminska moda

Kako bi bilo da, pri donošenju odluke šta da obučemo, odaberemo komade koji će nam podići nivo hormona dobrog raspoloženja?!

Kako da vedre boje i razigrani uzorci rastjeraju jesenju melanholiju, savjetuje stilistica Vesna Stanković.

 

#4 Ruževi – Jesenja wish lista

Od MAT pigmenata do sočnog SJAJA: koju teksturu vi priželjkujete ove jeseni i zime? (Mi? Hvala na pitanju – SVE!)

Za sočni sjaj: Odgovor su pigmentisani balzami – u svijetu ruževa, pigmentisani balzami su no makeup makeup

 

#5 Pitajte! Saglasnost u vezama

Pored toga što su sami seksualni i emotivni odnosi složeni i suptilni, sada je tu i pitanje
saglasnosti. Ali ono nikako ne smije da bude teret, uputite se u to šta nam saglasnost sve donosi. I kako da je tražite i dajete.

Saglasnost nije važna samo zbog problema koji imaju veze sa seksualnom prinudom i silovanjem, već se postavlja kao bitna i u dugoročnim partnerstvima. U krajnjoj liniji, radi se o komunikaciji i poštovanju granica. Riječ je o njegovanju autonomije, o promišljenom donošenju odluka i osnaživanju i davanju primjera i slabijima od vas. U ovom tekstu donosimo iskustva iz emotivnog života tri mlade žene koja su nas navela na promišljanje o tome da li je „ne želim” uvijek „ne”, ili ipak ima prostora za kompromis, kako muškarci najčešće misle.

 

ljepotaizdravlje.ba

iStock via Getty

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.