Prelistavanje: Evo koje teme donosi novi broj magazina Ljepota & Zdravlje!

by | 1 Marta, 2024

Pred vama je novi broj magazina Ljepota & Zdravlje! Martovsko izdanje je u prodaji od 1. marta do 31. marta 2024. godine, a evo šta vam ono donosi:

#1 Margot Robbie: Neustrašiva i nezaustavljiva (i van trke za Oscara)

Barbicore trend, koji je – definitivno – obilježio prethodnu godinu, izrastao je na ideji Margot Robbie, kao producentkinje, da na filmskom platnu ovjekovječi najpopularniju lutku na svijetu. Film je zaradio enormnu sumu i neviđenu globalnu popularnost, a Margot je na zaista spektakularan način tako zaokružila svoju prvu deceniju u Hollywoodu… Zaslužila je malo predaha. Ako je to ono što poznata holivudska radoholičarka sada želi.

#2 Peach Fuzz je boja godine i savršeno se slaže sa našim neseserima!

Institut Pantone nas je sve blago iznenadio kada je kao boju 2024. godine istakao iskričavu boju breskve – peach fuzz! Kako kažu, ova boja služi kao podsjetnik da usporimo i otkrijemo svoju nježnu stranu. Kada je njega u pitanju, predlažemo vam neke zaista odlične proizvode. Plus: ona se savršeno slaže sa našim neseserima!

#3 Fresh flair

Ova sezona poziva na predimenzionirane komade, sjajne detalje i vješto kombinovanje dodataka koji su čekali godinama da upotpune savršen proljetni styling. Biti stiliziran ne znači samo pratiti modne trendove, već mudro odabrati odjeću koja odražava vašu jedinstvenu ličnost i trenutno raspoloženje, prilagođenu svakoj posebnoj prilici.

Fotografkinja i kreativna direktorica: Enida Kajević / Modeli: Ida Sefić i Justine Bujaković / Šminka: Natalija Simović / Frizura: Studio EN/ Prijatelji projekta: Alexandra Modern Tailor

#4  Zašto vam opada kosa? (I kako to da spriječite)

Bilo da u poslednje vrijeme pronalazite kosu svuda po stanu, ili da osjećate da vam se rep tužno istanjio – bez panike! Iako neprijatna, ova situacija može se popraviti uz samo malo dodatne pažnje i pravilne njege. Ono što vam odmah moramo reći jeste da – ukoliko mislite da ste jedina osoba kojoj se kosa prorijedila – niste jedini. Ni najmanje! Po podacima klinike Cliveland, čak 50% žena će se u toku života sresti s periodima učestalog opadanja kose. Naravno, utješna misao da nismo same u ovome neće nam popraviti raspoloženje, no dobra vijest je da postoji rješenje iako se radi o kompleksnom procesu koji zahtijeva posvećenost i strpljenje.

#5 Ozempik VS glad

Danas je nedvosmisleno svima jasno da su prekomerna tjelesna težina i masne naslage uzročnik niza bolesti, ali i prediktor kvaliteta našeg života, te dužine našeg životnog vijeka. Iako smo, u isto vrijeme, prihvatili „plus size” modele i dali im ruku da se popnu na javnu scenu, nismo mogli izgubiti iz vida da višak kilograma nije, primarno, stvar društvenog prihvatanja ili neprihvatanja, niti stvar socijalno ustanovljenog kodeksa onog šta je lijepo a šta nije, već je – naprosto – zdravstvena tema. Dakle, koliko god neko bio uspješna, simpatična i pametna debeljuca, ona ima primarni zdravstveni zadatak da smrša. Fenomen Ozempik pokazao nam je koliko ljudi zapravo žele da stane na put gladi ispričala nam je doktorka Slađana Drobnjak, specijalistkinja endokrinologije.

#6 Novi životni imperativ: umijeće uspješnog starenja

Doživeti stotu? Da, ali ne i samo to! Traganje za tajnom dugovječnosti datira otkad postoji i svijest o čovjekovom neminovnom kraju, ali danas očuvanje zdravlja (i fizičkog i mentalnog) uzima primat u priči o starenju. Uz pozitivan pristup svemu tome. O ovome detaljnije informisali smo se iz knjige Filozofija umijeća uspješnog starenja, Valentine Ninić i prof. dr Milorada Žikića, te vam prenosimo smjernice kako osvojiti ovaj novi imperativ.

#7 Travel – kada poželite malo sunca i pijeska pod nogama i prije ljeta…

Modna dizajnerica Ines Janković prenosi nam utiske sa svojih putovanja na atraktivne destinacije. Izdvaja tri uvijek osunčana grada, jedan nadomak Sahare i dva u Persijskom zalivu. Uživajte!

 

 

 

ljepotaizdravlje.ba

ljepotaizdravlje.ba