Uvrstite ovaj zeleni antibiotik u svakodnevnu ishranu

by | 29 Aprila, 2013

Vlasac ili luk drobnjak, proljetna je biljka koja obiluje jedinjenjima sumpora i vitaminima A i C, a sadrži i vitamin B, fosfor i gvožđe.

U narodnoj medicini koristi se da pospješi apetit, spriječi nadimanje i zadržavanje vode u tijelu, djeluje antibakterijski, pročišćava krv, snižava krvni pritisak i obara povišen holesterol.

Preporuka je da se koristi prijesan, jer je osušen ili termički obrađen gotovo bezvrijedan. Osim toga, važno je i da se ne pretjera sa uzimanjem, jer vlasac izaziva iste tegobe kao kada se pretjera sa uzimanjem bijelog luka.

Izvor: ljepota.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.