3 pitanja koja će vam otkriti da li ste u vezi s „pravim“

by | 9 Septembra, 2023

Svako želi vjerovati da je veza u kojoj jeste, čvrsta i da su pronašli pravu osobu. Veza s pravom osobom vam može pomoći da puno toga naučite, ali i da postanete bolja verzija sebe

Prije nego nađete svog idealnog partnera, naći ćete se u vezama koje vas ne ispunjavaju i to je naprosto tako. U takvim vezama, uvjeravat ćete se da ste pronašli sjajnog partnera jer veza većinu vremena funkcionira ili je seks dobar. Ipak, na kraju se uvijek razočarate i veza završi, a vaše srce je ponovo slomljeno. Ukoliko ste u vezi, a niste sigurni da li je vaš partner za cijeli život ili ne, iskreno odgovorite na ova pitanja. Tada će vam sve biti jasnije.

Postoje tri ključna pitanja koje treba sebi postaviti:

  1. Da li biste bili sretni da je ta osoba vaše dijete?
  2. Zamislite da taj muškarac izlazi sa vašim djetetom, kako biste se osjećali?
  3. Da je ta osoba otac vaše djece, kako biste se osjećali?

 

Budite iskreni sa sobom

Ova pitanja izbacuju emocije iz odluke i tjeraju vas da razmislite da li taj muškarac ispunjava vaše kriterije. Vrlo je važno da ste iskreni sa sobom kada je u pitanju vaša veza. Lako je zanemariti mane, opravdati ponašanja i tražiti izgovore kako bi vaš odnos ostao netaknut. Ali tako ćete samo gubiti vrijeme i nadati se da će vaša veza prerasti u nešto što nije. Važno je voljeti osobu koja je ispred vas, a ne osobu koja je bila ili osobu koja bi mogla biti.

Koja je idealna razlika u godinama za sretnu vezu?

 

ljepotaizdravlje.ba

PeopleImages / iStock / Getty Images Plus

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.