BANJA LUKA FEST počinje danas: Bajaga i Instruktori u pratnji više od 50 muzičara na sceni

by | 6 Jula, 2022
banjaluka fest pocinje danas - bajaga i instruktori 1

Rok velikani, Bajaga i Instruktori otvoriće drugo izdanje prestižnog Banja Luka Festa koncertom za rock grupu, orkestar i hor, koji će okupiti više od 50 vrhunskih muzičara na sceni i preko tri hiljade ljudi u publici.

Veliko interesovanje koje već mjesecima izaziva program drugog Banja Luka Festa, ove sedmice doživjeće svoju kulminaciju. Tvrđava Kastel večeras će otvoriti svoja vrata da primi više od tri hiljade posjetilaca festivala, koji će sa specijalno izgrađene sjedeće platforme, na koju se stiže dugačkim crvenim tepihom, slušati veličanstveni koncert Bajage i Instruktora, koji su u Banju Luku stigli dan ranije, kako bi sa najboljim klasičnim muzičarima ovog grada održali posljednje probe za otvaranje ove prestižne muzičke manifestacije.

banjaluka fest pocinje danas - bajaga i instruktori

Vedran Ševčuk / Banja Luka Fest

“Bina izgleda fenomenalno, maloprije smo se šalili da ste napravili Sava Centar na otvorenom. Uz to i ozvučenje je vrhunsko i jedva čekam da sviramo pred publikom”, odlično raspoložen rekao je Bajaga, koji nije krio da je jedva čekao da vidi u prostor u kome se održava čuveni Banja Luka Fest.

banjaluka fest pocinje danas

Vedran Ševčuk / Banja Luka Fest

“U Beogradu smo svirali sa beogradskim horom i orkestrom, u Skoplju sa njihovim, u Ljubljani sa tamošnjim muzičarima… U Banjaluci sviraćemo sa najboljima odavde. I to je jako lijepo, i posebno emotivno, jer dođu porodice muzičara, ponosne i srećne zbog jednog ovakvog događaja”, ističe frontmen Bajage i Instruktora.

banjaluka fest pocinje danas

Vedran Ševčuk / Banja Luka Fest

Koncertu “vječitih momaka” regionalnog rokenrola prethodiće crveni tepih koji će pratiti više od 70 akreditovanih predstavnika medija iz cijelog regiona.

Drugi Banja Luka Fest biće zatvoren koncertom Zdravko Čolić Symphonic, koji je rasprodat mesec dana ranije, a druge i treće večeri festivala nastupiće dve muzičke dive – Josipa Lisac 7. jula i Luz Casal 8. jula. Ulaznice za ova dva koncerta dostupne su u ograničenim količinama.

ljepotaizdravlje.ba

Vedran Ševčuk / Banja Luka Fest