Da li je moguća sreća sa razvedenim muškarcem?

by | 28 Maja, 2024

Bio je u ozbiljnoj vezi ili je rastavljen, možda ima i djecu – mnoge se žene pitaju kakav uticaj prošlost može imati na novu vezu

Veza s „muškarcem iz druge ruke“ takođe može biti vrlo srećna – ako spoznamo njegove prednosti i znamo kako se nositi sa tih, možda nekoliko nedostataka.

Korak po korak

Kod njega nećete naći na potpuno prepuštanje drugoj osobi i slijepu strast od samog početka. Takav muškarac više neće ući potpuno otvoreno u novu ljubav. Čak i ako relativno brzo čini prve korake, vjerovatno će trebati neko vrijeme dok potpuno ne otvori svoje srce, jer je postao oprezniji. Ako smo jako zaljubljene, tada nas takvo njegovo ponašanje može žalostiti i navesti na razmišljanje: Pa, zar me ne želi?

Kolike god ovakve sumnje bile razumljive, ne smijete predvidjeti koliko je pozitivno to što će on prvo razmisliti o svemu. Ako se već upušta u vezu, tada neka to bude svim srcem. Dakle, on neće činiti nepromišljene korake. Pogrešno bi bilo da prebrzo želite doprijeti preduboko u njega. Ako i sebi i njemu date vremena da se izgradi bliskost i povjerenje između vas, mogli biste stvoriti prkrasnu osnovu za stabilnu vezu.

Iskustvo iz ozbiljne veze

Onaj ko je godinama s nekim dijelio krevet i sto, dokazao je da može duže vrijeme biti blizak s nekim, čak i ako na kraju dođe do rastave. Svejedno jesu li bili ostavljeni ili su sami otišli, muškarci znaju iz vlastitog iskustva da ljubav nije nešto što se može uzimati zdravo za gotovo. Zato krenite od toga da su oni nešto naučili iz vlastitih grešaka te su sada spremni i na određene probleme. Naravno, pod pretpostavkom da to nije već njihov treći ili četvrti razvod. Tada je svakako potrebno malo opreza.

Njegova prošlost

Razvedeni muškarci imaju bivšu suprugu, ženu od krvi i mesa, koja se još smiješi sa zajedničkih slika i čije će se ime tu i tamo spominjati kod prijatelja ili njegovih roditelja. Ta vas bivša možda može jako nervirati i u nekim će slučajevima zauzimati još mnogo mjesta u njegovom životu – prije svega ako su imali djecu.

Naravno ne smijete zahtijevati da njegova prošlost ne smije zadirati u baš sve sfere vašeg zajedničkog života. Ali, uprkos tome, trebali biste mu pokazati da ga prihvatate sa svim onim što donosi sa sobom. Ništa neće više ojačati vašu vezu. I razmislite o ovome: pa ipak su ga i njegova bivša, i njegova porodica učinili onim čovjekom kojeg poznajete i volite.

ljepotaizdravlje.ba

PeopleImages / iStock / Getty Images Plus