DOTS rukotvorine – tačka do tačke… umjetnost!

by | 11 Septembra, 2021

DOTS rukotvorine – razni predmeti koji nastaju oslikavanjem “tačkanjem” osvojili su nas na prvu! Saznajte više o ovom domaćem brendu i njihovoj ponudi…

Nežla Adilagić, autorka DOTS rukotvorina, otisnula se u svijet tačkanja spontano, ali s puno strasti. Inspiraciju pronalazi u prirodi, kulturnoj baštini i umjetnosti, a u kreativnom kutku njenog doma nastaju predmeti koji oduševljavaju sve više ljudi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DOTS (@dotsbynezla)

Nakit, dekorativni predmeti za kuću, magnetići izgledaju poput pravih malih remek-djela i svaki od njih je jedinstven. Bilo da odaberete nakit, mandale, magnete, ukrasne kutije ili nešto drugo – budite sigurni da ste vlasnica unikatnog umjetničkog djela.

“Tehnika slikanja tačkama je izuzetno zahvalna tehnika koja kreativcima pruža brojne mogućnosti za stvaralaštvo. Istovremeno je zahtjevna jer traži preciznost, smirenosti i strpljivost”, objašnjava Nežla.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DOTS (@dotsbynezla)

Inače, tehnika slikalja tačkama (eng. dot painting) potiče od Aboridžina iz Australije čija kultura je stara oko 50.000 godina. Tačke su korištene za prikrivanje tajnih simbola i prepričavanje legendi. Od 70-tih godina prošlog vijeka ova tehnika slikanja je postala popularna širom svijeta, a aboridžinska umjetnost je prepoznata kao najuzbudljivija savremena umjetnička forma 20. vijeka.

Te prekrasne tačkice poredane jedna do druge u raznim bojama su izuzetno životopisne i dinamične, a slici daju 3D efekat. Danas se najčešće tačka akrilnim bojama, a za slikanje se koriste najrazličitiji mediji poput kamena, stakla, drveta, slikarskog platna…

Nežla kaže da je najtraženiji nakit – ogrlice, naušnice i narukvice, a koji radi od drvenih perli koje oslikava raznim motivima.

Foto: DOTS rukotvorine

“Ulažem u kvalitet, a svoj asortiman rukotvorina sam početkom ove godine proširila i sa platnenim torbama i ruksacima koji se šiju u BiH od visokokvalitetnih materijala. Na torbe se štampaju mandale, inicijali imena i drugi motivi koji su rađeni tehnikom tačkanja. Tako da je poslije nakita ovo moj najprodavaniji proizvod”, dodaje ona.

Inače, DOTS rukotvornie s ponosom se nose u BiH, Americi, Kanadi, Turskoj, Italiji, Srbiji, Hrvatskoj, Sjevernoj Makedoniji, Crnoj Gori…

Aktuelnu ponudu rukotvorina možete naći na web stranici www.dots.ba, DOTS Facebook stranici: dotsbynezla ili Instagram profilu @dotsbynezla!

S. Vujanović

DOTS rukotvorine