Emira Sadžak, menadžerica Svjetlost beauty centra: Ključ uspjeha je individualan pristup

by | 26 Maja, 2023

Emira je menadžerica Svjetlost beauty centra u Sarajevu koji posluje kao jedinstveni medicinsko- kozmetički koncept i diktira izvođenje najsavremenijih beauty trendova uz vrhunske profesionalne preparate Reviderma, Dermalogica i Jane Iredale.

Razgovarala: Aida Olević Maljević

Koji je najveći izazov u vašem poslu?

Stručnost i profesionalni odnos prema poslu su preduslov za ostvarivanje dobrih rezultata. Stručnost jeste na prvom mjestu, ali samo po sebi nije dovoljno za postizanje željenih rezultata. Vremena se mijenjaju, napreduje tehnika, postavljaju se novi i viši standardi, što se ne može postići bez timskog rada. Od otvaranja medicinsko-kozmetičkog Svjetlost beauty centra pa do danas, bilo je mnogo izazova jer se u beauty industriji stalno podiže kvalitet rada za šta je potrebno mnogo truda i odricanja. Obaveze nije bilo lako uskladiti ali sam imala jaku želju da uspijem, i na tom putu sam u isto vrijeme uživala i bila veoma optimistična, jer sam bila sigurna da će se trud isplatiti.

Kada ste počeli da se bavite beauty industrijom i na koji način, iako ste po obrazovanju farmaceutkinja?

Sada kada sam već ostvarena žena, supruga i majka dvoje djece, nakon 10 godina provedenih u farmaceutskoj industriji, shvatila sam da mogu ponuditi i u beauty industriji dio sebe. Ključ uspjeha je ući u stvaranje balansa bez pritiska i prisile jer jedino tako možemo biti sretni s odlukama koje donosimo. Smatram da žena treba naći vlastitit mir, svoje vrijeme, zadovoljstvo kako bi imala dovoljno dobrog da pruži na svim drugim poljima. Ono što ispunjava svaku od nas je individualna stvar, ali bitno je pronaći nešto što nas pokreće, čini živima, boljima, daje energiju da napredujemo i razvijamo se dalje. Podrška koja dolazi iz kuće je ipak najvažniji oslonac, pokretač i motivator. Podrška i razumijevanje supruga i djece, porodice, prijatelja, ravnopravno raspoređene obaveze, omogućuju da sve obaveze mogu da ispunim.

S kojom najvećom promjenom ste se suočili kada je o vašem poslu riječ?

Najveća promjena za mene je bila da sam odgovorna za tim ljudi što mi je u stvari izuzetno drago, jer volim podučavati druge. To me zaista usrećuje i ispunjava. Mislim da sam pravedna, zahtjevna, te volim baciti ljude u vatru da se snalaze ali sam uvijek uz njih te im nesebično prenosim znanje i pružam veliku podršku. Najponosnija sam kada kao lider stvaram nove lidere, što u stvari i jeste cilj.

EMIRINE LEKCIJE

U današnjem brzom i stresnom životnom ritmu, šta je osnovna beauty njega koju bi svaka od nas trebalo sebi da priušti?

Svaka od nas treba da priušti vrijeme samo za sebe. Prvenstveno se trebamo njegovati i paziti iznutra, a zatim pažnju posvetiti našem izgledu. Zbog manjka vremena ne trebamo dozvoliti da naša koža pati, tako da u našem centru imamo tretmane koji u vrlo kratkom period daju glow efekat. Kako bismo bile njegovane, potrebno je jednom mjesečno odvojiti vrijeme za sebe, a tretman lica koji se radi je individualan, i posebno odabran po stanju i potrebama kože.

Kad biste dali ženama jednu preporuku, šta bi to bilo?

Koliko damo sebi, toliko nam se vrati! Prihvatite i zavolite svaki dio sebe, a ulaganje u naš izgled i njegu kože je prvi korak k njegovanoj, lijepoj i sretnoj ženi. Zapamtite da briga o samoj sebi nije znak sebičnosti, to je jednostavno potrebno kako biste živjele ispunjen i produktivan život.

Nakon kojih tretmana vaše klijentice napuštaju centar sretne?

Svakako treba naglasiti da je kvalitet posebno bitan, a to klijentice uvijek prepoznaju. Predanost, posvećenost, profesionalnost jesu elementi koje naše klijentice zaista osjećaju već godinama, te nam radi toga pružaju svoje povjerenje i uvijek se iznova vraćaju. Svakodnevno ima mnoštvo povratnih informacija od naših zadovoljnih klijentica, a ja se trudim da ih pratim, slušam njihove želje, te postepeno uvodim i u nove tretmane koji su posebno i individualno planirani, te namijenjeni za svaku pojedinačno. Prema potrebama i željama klijentica biramo tretmane. Svaka koža je jedinstvena, tako joj treba i pristupiti. Teško je odvojiti jedan tretman, a upravo razlog za to jeste taj individualni pristup. U našem centru nudimo brojne usluge, tako da svaka dama može pronaći nešto za sebe i uživati. Pored tretmana lica, klijentice biraju lasersku epilaciju ili tretmane tijela i uvijek nam se rado vraćaju. Moj favorit među mnogobrojnim tretmanima lica je Reviderm Global anti-age tretman.

ljepotaizdravlje.ba

ljepotaizdravlje.ba