Astro savjet: Kako da preživimo retrogradni Merkur?

feb 3, 2021 Inspiriramo vas

Zar opet retrogradni Merkur?! Evo ga kako preživeti i još se njime okoristiti?

Otprilike na svaka četiri mjeseca, tri puta u toku svake godine, Merkur krene unazad. Ova naporna planeta uspori nam i uništi komunikaciju, izazove kvarove, probleme sa papirologijom, zastoje u saobraćaju. Poremeti nam odnose, a trgovcima i programerima zagorča život. Trenutno, na početku je svog retrogradnog hoda i zadavaće nam muke sve do 20. februara.

Pročitajte i… Mjesečni horoskop: Čuvajte se nesporazuma, odložite dogovore

To, manje – više, sada svi znaju. Ali, da retrogradni Merkur može da se preživi bez većih posljedica, pa čak da nam bude i koristan – to je već teže povjerovati. Ipak, moguće je. Zato, evo astro vodiča:

Kako preživjeti retrogradni Merkur?

#1 Pronađite stare drugare

Retrogradni Merkur nas uvijek vraća u prošlost. Kako je on planeta komunikacije, u periodima kada “ide unazad” na putu nam se nađu osobe iz prošlosti. Ovoga puta, retrogradan je u Vodoliji, koja je izuzetno društveni znak. Zato, imenik u ruke i pronađite stare drugare sa kojima ste proveli nezaboravne trenutke.

#2 Posvetite se aktivnostima za koje niste imali vremena

Već dugo želite da se prijavite za određenu poziciju ili da počnete da volontirate? E, pa sada je vrijeme da se posvetite svim aktivnostima koje ste željeli, a do sada nisu stigle na dnevni red. To može biti i onaj kurs za koji nikada niste imali vremena ili novca.

#3 Založite se za zajednički cilj

Nije važno da li imate malo ili mnogo. Vrijeme je da odlučite koji društveni cilj vam je važan i da vidite da li ste se za njega dovoljno založili. Nije važno da li je u pitanju novčana donacija, vaše vrijeme ili aktivizam. Ono što je važno jeste da shvatite da promjene počinju malim koracima. Stoga, pobrinite se da to igralište dobije ljuljašku ili da ulica bude osvijetljena noću.

Pročitajte i… Godišnji horoskop za 2021: Vrijeme nade i promjena

#4 Sredite papirologiju

Ove tri sedmice retrogradnog Merkura savršene su da sredite svoje papire i da se organizujete. Pogledajte šta vam je od obaveza zaostalo, da li su vam dokumenti možda istekli, jeste li poplaćali sve obaveze. Slobodno možete napraviti i plan rada za period posle Rx Merkura.

#5 Budite racionalni

Vodolije su prilično racionalne, pa se potrudite da budete i vi. Ako se budete trudili da umirite misli, da racionalizujete situacije, sva je prilika da ovaj Rx Merkur nećete ni osjetiti. Dobro, ili ćete ga osjetiti mnogo manje nego ostali.

#6 Posvetite se svojim talentima

Ovakav položaj Merkura u Vodoliji idealan je da ponovo otkrijete svoje osobenosti i talente i da im date na značaju. Ako odlično slikate, a niste odavno, evo prilike. Isto važi za sve talente, osobine, hobije.

Shape

millann / Getty Images via Guliver

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.