Tri načina da vratite pozitivnu energiju u domu

sep 21, 2020 Inspiriramo vas

Da li vam se dešava da vam se raspoloženje drastično pokvari onog momenta kada uđete u kuću? Ako je odgovor pozitivan, razlog može biti jer vam je dom prepun negativne energije. Kada jednom uđe u kuću, loša energija se upija u sve dijelove doma – u zidove, namještaj i ostale stvari. Ali, srećom to se može promijeniti i to uz ova tri savjeta:

1. Riješite se nereda

Stvari kao što su stari časopisi i prljava odjeća mogu zarobiti dosta negativne energije u kući. Riješite se svih suvišnih stvari, onih koje stoje, a zapravo vam ne trebaju. Stol držite čistim i urednim, prljavi veš stavljajte u korpu predviđenu za to, ne držite ga razbacanog po cijeloj kući. I prljavo suđe neka se ne gomila. Neka vam kuća bude čista, posebno ulaz i ulazna vrata kako bi pozitivna energija mogla nesmetano ulaziti u kuću.

2. Prerasporedite namještaj

Važno je imati na umu da se energija u prostoru treba raspršivati, a to nije moguće ako je prostorija prenatrpana i blokirana raznim namještajem. Prema kineskoj metodi uređivanja Feng shui uredite prostor tako da bude otvoren i prostran. Dobro presložen namještaj pomaže da se iz kuće izbaci negativna energija.

3. Unesite žive biljke u kuću

Biljke u dom unose boje. život, kisik i pozitivnu energiju. Neka to ne bude odrezano cvijeće u vazama, već ono u teglama koje morate redovno zalijevati i brinuti o njemu. Obratite pažnju na to da neke biljke privlače lošu energiju – one koje imaju oštre dijelove ili bodlje. Zato uvijek birajte biljke koje nisu šiljaste, već oble i ugodne na dodir. Na primjer, zaobljeno bilje simbolizira rast i napredak u životu te potiču stvaranje pozitivnog ozračja u domu.

Izvor: 24sata.hr/Foto: Getty Images

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.