Tom Hardy kao Al Capone u najiščekivanijem filmu godine

by | 26 Aprila, 2020

U pop kulturi dobro poznati lik, američki šef mafije talijanskog porijekla, Al Capone, u više je navrata portretiran. Prije devet godina u filmu ‘Cicero’, koji je trebao snimiti David Yates, Tom Hardy već je bio najavljen, no projekat je naprasno ugašen, a britanski glumac novu je priliku da se uvuče Caponeu pod kožu dobio gotovo desetljeće kasnije u režiji Josha Tranka.

Fizička transformacija samo je djelić onoga što ulogu na kraju čini uspješnom, a i veći kredit za taj dio posla zaslužuju šminkeri i kostimografi nego li sam glumac, no trailer koji je nedavno izašao i zagolicao maštu filmofila mnogima je dao za pravo da budu potpuno mirni. Hardy, naime, izgleda sjajno. Poza s kubanskom cigarom kao da je preslikana s neke davne ‘poslovne’ večere u Chicagu, gdje je beskrupulozni Al izgradio veliku karijeru u mafijaškim krugovima.

Zbog trenutne pandemije u cijelom svijetu premijera ‘Caponea’ visi u zraku, a ako sve bude u redu može se očekivati tek u drugoj polovici ove godine. Dotad svi oni koji željno iščekuju ovaj film moći će ga pogledati na internetu. Bit će od 12. maja dostupan dva dana za gledanje na VOD-u (servis koji omogućuje gledanje na zahtjev).

Film se bavi Caponeovim kasnijim godinama, kad gangster nakon izlaska iz zatvora počinje patiti od poremećaja demencije te više nikad ne bude onaj stari Al, boss čikaške mafije. Svoj Čikago više, da budemo potpuno precizni, do kraja života ni neće vidjeti, ali u ono vremena što mu je preostalo Capone je naumio razračunati se s vlastitim demonima prošlosti. Kad vam se životopis sastoji od reketarenja, nasilja, likvidacija i robijanja onda to i nije lagana zadaća. Osim Hardyja, igraju zvijezde poput Matta Dillona, Linde Cardellini, Jacka Lowdena i Kylea MacLachlana.

– Nisam se drastično mijenjao za Caponea kao što sam to napravio za ulogu Banea u filmu ‘The Dark Knight Rises’. Čini mi se da sam tada ipak malo previše naštetio svome tijelu, pogotovo s debljanjem. Ako se opet sada krenem debljati, mislim da ću se raspasti kao kula karata – najavio je prije početka snimanja filma Hardy, no čini se da je napravio dovoljno.

Izvor: 24sata.hr/Foto: Getty Images

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.