LJ&Z i Tropik poklanjaju: National Geographic Kids – Zašto ne znam sve o prošlosti?

by | 25 Maja, 2023

Iz Egmontove kolekcije National Geographic Zašto? predstavljamo 12. po redu knjigu Zašto ne znam sve o prošlosti? koju možete pronaći od 25.05. na svim kioscima

Posljednja knjiga iz kolekcije Zašto? donijet će odgovore na pitanja kao što su zašto danas ne postoje dinosaurusi, otkud paleontolozi znaju kako su izgledali dinosaurusi, zašto danas ne postoji pračovjek, zašto ne znamo ko je izmislio vatru, a ko točak.

Također ćemo saznati o važnim događajima iz prošlosti koji su bili i prekretnica u ljudskoj istoriji. Koje trikove su koristili drevni moreplovci kako bi se snalazili tokom dugih plovidbi. I zašto Titanik nije izbjegao ledeni brijeg?!

Bavit ćemo se i pitanjima higijene kroz vjekove, ali i kakvi su pogledi na ove navike u budućnosti…

Knjigu završavamo kratkom istorijom bicikala, Olimpijskim sportovima i ali i nekim od najluđih modnih trendova.

Nadamo se da ste uživali u ovoj kolekciji, da vas je naučila da istražujete svijet, prošlost, prirodu… Nadamo se da ćete joj se vraćati i iznova uživati u tekstovima i fotografijama.

Dvanesta i posljednja knjiga je u prodaji od 25. maja po cijeni od 7,90 KM

Iskoristite priliku da kompletirate svoju kolekciju. Ukoliko ste propustili neku od knjiga iz kolekcije potražite je na www.tropik.ba, ili u TropikGiftsandGames radnjama u Sarajevu, Banja Luci, Tuzli i Zenici.

Kako do poklona?

Lj&Z i Tropik poklanjaju vam dva primjerka – jedan ćirilični i jedan latinični primjerak knjige National Geographic Kids – Zašto ne znam sve o prošlosti?

Sve što treba da uradite jeste da:

  • lajkate ovaj post
  • u komentaru odgovorite na pitanje – Šta možemo otkriti u knjizi pod nazivom  National Geographic Kids – Zašto ne znam sve o prošlosti?
  • podijelite post javno na vašem Facebook profilu

Igramo se do srijede, 31.5. Dobitnice/i će biti izabrani metodom slučajnog izbora putem aplikacije!

ljepotaizdravlje.ba

tropik

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.