Hrčete? Imate lak san? Ovo je hotel za vas

by | 13 Septembra, 2011
Gosti jednog međunarodnog lanca hotela će možda bolje spavati nakon uvođenja "patrole protiv hrkanja", kao i "soba za apsorpciju hrkanja".
Naime, lanac hotela "Crowne Plaza" pustio je u probni rad sobe za apsorpciju hrkanja u deset svojih objekata u Evropi i na Bliskom istoku, dok je šest hotela ovog lanca u Britaniji (u Londonu, Leedsu i Manchesteru) ovog mjeseca uvelo patrole protiv hrkanja.
Posao ovih patrola je da osluškuju da li se u sobama hrče i da zakucaju na vrata onih gostiju koji predstavljaju izvor te često nesnosne noćne buke.
U ovim hotelima postoje i dva sprata koja pripadaju takozvanoj "tihoj zoni", u koju se smještaju gosti naročito lakog sna. Na ovim spratovima "patrole" obraćaju naročitu pažnju na eventualno uznemiravanje koje dolazi od hrkanja.
Oni gosti koji se više puta hrkanjem ogriješe o mir u tihoj zoni hotela, biće zamoljeni da se prilikom svojih budućih boravaka u "Crowne plazi" zadovolje sobom van te zone.
U sobama za apsorpciju hrkanja se koristi najnovija tehnologija na ovom polju – zvučna izolacija zidova i uzglavlja kreveta, jastuci protiv hrkanja, kao i aparati za eliminisanje ovog problema s disanjem.
Hrkanje je izazvano djelimičnom blokadom gornjih disajnih puteva.
 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.