Uređenje doma: Neovisno od trendova 4 stvari se nikada ne mijenjaju

apr 10, 2021 Uradi sama

Bez obzira na trendove u uređenju enterijera, postoje jasna pravila koja se ne mijenjaju, a podsjećamo vas još jednom o čemu je zapravo riječ...

Ove stvari se ne mijenjaju nikada:

Veličina tepiha

Tepih često kupujemo na kraju i ne gledajući mnogo kako se slaže sa ostatkom enterijera. Ono što je važno jeste da ne bude premalen za prostor, a ni prevelik da pokrije sobu od ćoška do ćoška. Treba da bude veličine koja odgovara i veličini namještaja ili je za nijansu veći, ali nikako ne bi trebao biti manji.

Pretjerivanje sa namještajem

Dešava se da kada nam se u salonu dopadne neki komad namještaja mi ga kupimo i ne razmišljajući da li nam je zaista potreban, odnosno gdje ćemo ga uklopiti. Iako mu pronađemo neko mjesto, treba uvijek imati na umu da previše namještaja “guši” prostor. Dizajneri ističu da kada niste sigurni uvijek birate minimalizam, jer bolje je manje nego više.

Zavjese

Obratite pažnju na dužinu zavjesa. Često se dešava da su zavjese pogrešne dužine. Izbjegavajte one koje su iste dužine kao visina prozora. Zavjese bi trebalo da padaju do poda, ali ne da se vuku po podu.

Slike

Slike oplemenjuju svaki prostor, ali ni sa njima ne treba pretjerivati. Možete birati da dominira jedna ili pak da slažete mozaik od više slika, ovisno o onome što volite i što se uklapa u prostor. Idealno je da slika bude postavljena u nivou očiju.

magazin.novosti.rs

hikesterson/Getty images via Guliver

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.