5 jednostavnih koraka kako pretvoriti dnevni make up u večernji

by | 15 Decembra, 2023

U današnjoj užurbanoj svakodnevici, sigurno vam nisu strani oni dani kada imate sto obaveza i jako malo vremena za odlazak do stana i osvježavanje izgleda za iduću priliku

Dobar make up, onaj koji će potrajati na licu cijelog dana, zlata je vrijedan. Za dnevni make up za posao često biramo minimalnu šminku. Na usnama je često ili nude ruž ili obično sjajilo. Upravo zato je i dnevni make up savršena podloga za večernji kada volimo dodati malo sjaja. Srećom, za day to night make up look ne trebate skroz skinuti šminku i ponovo nanijeti full glam. Samo se pobrinite da na posao ponesete potrebne proizvode koji svi mogu stati u običnu torbu.

Mi imamo savjete s kojima možete u kratkom vremenu i uz pomoć samo pet proizvoda pretvoriti dnevni make up u večernji.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Sasha Mei (@sasha.mei)

Korak #1: Papirići za matiranje lica

Papirići za matiranje u trenu s lica uklanjaju višak sebuma i masnoće koji su se nakupili tokom cijelog dana. Ovo malo čudo je veliki saveznik u popravljanju make upa jer u samo nekoliko poteza matira kožu te ne morate ponovno nanositi puder.

Korak #2: Sjena za oči u sticku

Prelazak s dnevnog u večernji make up može biti lagan zadatak uz sjenu za oči u sticku. Ne morate sa sobom nositi paletu sjena ni četkice. Uz sjenu za oči u sticku šminkanje očiju više nije komplicikovano za nikoga, a sjena se samo izblenda s prstom.

Korak #3: Odvažni ruž za usne

Za treći korak, na usne nanesite olovku ili ruž koji su par nijansi tamniji od vaših prirodnih usana ili ako stvarno želite zasjati, potreban vam je samo crveni statement ruž s kojim ne možete pogriješiti.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Rosie HW (@rosiehw)

Korak #4: Highlighter u sticku

Već smo rekli kako večernji make up look odlikuje sjaj. To je najvažnija stvar u day to night make up looku, stoga je highlighter u sticku nezaobilazni korak. Nanesite ga na obraze, bradu, a ako želite biti malo posebniji nanesite ga i na ključne kosti.

Korak #5: Fiksator za kraj

Zadnji korak je nanošenje fiksatora kako bi make up bio postojan. Fiksator je jedan od najbitnijih make up proizvoda jer s njim šminka stoji na mjestu. Ovisno o vašem tipu kože, odaberite fiksator s mat učinkom ili fiksator za svjež izgled i vaš day to night make up je spreman.

Jednostavni trikovi za prirodno veće i punije usne

 

ljepotaizdravlje.ba

Instagram