5 koraka koji će vas motivisati na vježbanje

by | 16 Decembra, 2023

Kada nešto ne želimo raditi, uvijek su tu izgovori koje dajemo sebi ili drugima, a posebno kada je riječ o fizičkoj aktivnosti. Stoga, neka „sutra“ postane „danas“, ali ostanite disciplinirani i ustrajni

Ustanite i počnite

Upravo u ovom trenutku podesite alarm ranije i spakirajte u torbu za teretanu sve što vam je potrebno za jutarnji trening. Ali, postavite alarm što dalje od kreveta, kako biste morali ustati da ga ugasite. Vježbanje svakog dana u isto vrijeme može vam pomoći da brže postignete željene rezultate, a ljudi koji vježbaju ujutro imaju veću vjerovatnost da će se držati rasporeda treninga od onih koji vježbaju kasnije tokom dana.

Podijelite s nekim svoje fitness ciljeve

Vježbanje je zabavnije u društvu, a mnogo je teže odustati ako imate svoju grupu podrške. Grupno vježbanje bi trebalo biti sastavni dio svakog plana treninga. Vaša grupa za vježbanje mogla bi biti teretana puna ljudi, redovni fitness trening na kojem svi znaju vaše ime ili samo jedan prijatelj koji vas izvuče iz kreveta na vrijeme za jutarnju šetnju.

Pronađite idealan stil treninga

Pokušali ste spinning i nije vam se svidio, a trčanje vas ubija? To ne znači da vježbanje nije za vas, već jednostavno pokušajte s nečim drugim. Pronađite aktivnost tokom koje se isključite i odmorite od svakodnevnog presinga. Znat ćete koja je vježba prava za vas kad pogledate na sat, a vrijeme je gotovo proletjelo.

Ne zaboravite dan za odmor

Ako ćete početi ustajati ranije, važno je da i dalje osigurate dovoljno sna, što za mnoge znači sedam do osam sati. Zbog toga ćete se poželjeti i ranije uvući u krevet. Srećom, istraživanja su pokazala da vježbanje tokom dana može pomoći da brže zaspite i kvalitetnije spavate.

Brzi jutarnji joga trening kojim ćete poboljšati raspoloženje

Šarena odjeća i obuća

Sjajna motivacija za vježbanje, također, može biti i oprema za trening. Fensi odjeća, obuća, podloga kao i sami rekviziti mogu biti efektan način podizanja svijesti o ciljevima koje želite postići. Stoga, pravac u shopping i izaberite sebi opremu u šarenim bojama, jer dokazano je da one popravljaju raspoloženje.

 

ljepotaizdravlje.ba

Maksym Belchenko / iStock / Getty Images Plus