5 zanimljivih manikura koje idu odlično uz kratke nokte

by | 11 Juna, 2024

Duge nokte možda smatramo elegantnima, ali nisu uvijek praktični. A kada provodimo dane u prirodi – na plaži, sjedeći na travi, odmarajući pored drveta – nema ničeg goreg od nakupljanja prljavštine i nečistoća ispod tih dugih noktiju. Zato ljeti često biramo kraće nokte

Kratki nokti ne znače da se moramo ograničiti na jednobojne manikire. Jer, kraće ne znači dosadno.

Pogledajte u nastavku pet dizajna za kratke nokte koje možete nositi ovog juna ali i kasnije.

#1 Neon cvijeće

 

View this post on Instagram

 

A post shared by franci ♥ (@pop_polished)

Tražite jednostavan manikir koji će privući beskonačno mnogo komplimenata? Koristite alat za tačkice ili naljepnice kako biste prekrili kratki, neutralni manikir svijetlim, neon cvjetovima.

#2 Spoj boja

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lauren ✨ (@lolo.nailedit)

Ovi ljetni tonovi navode nas na razmišljanje o vrućim danima na plaži i topljenju sladoleda. Jednostavni su i za samostalno lakiranje, samo dodajte nekoliko kapi svake boje na rub spuže, rasporedite ih lagano da se preklapaju i utapkajte na nokat.

#3 Trešnje

Manikir poput ovog – s suptilnom ombré nude baznom bojom i vrlo trešnjastim dizajnom – jednako je u trendu te sladak i ukusan.

#4 Limun

 

View this post on Instagram

 

A post shared by IMARNI (@imarninails)

Volimo bilo koji nail art koji je jednostavan za rekreiranje, ali ipak ima jak efekt, a ovaj dizajn limunskih zavojnica savršeno odgovara tom opisu. Ključ za postizanje efekta negativnog prostora ovdje je korištenje bazne boje koja je što je moguće slična vašem tonu kože. Kada se osuši, lagano oblikujte zavojnice tankim četkicama za detalje, polako povećavajući debljinu dok ne postignete željeni efekat.

#5 Duga

 

View this post on Instagram

 

A post shared by OPI (@opi)

Ako volite dugu kao i mi onda sve što vam treba su lakovi u bojama duge, spužvica i malo strpljenja kako biste rekreirali ovaj set. Nadlak s sjajem omogućit će sjajan završetak.

ljepotaizdravlje.ba

Instagram