6 frizura za tanku kosu zbog kojih ćete odmah rezervisati termin kod frizera

by | 18 Marta, 2024

Činjenica je da je tanka kosa, tanka i teško da će odjednom postati bujna i neukrotiva, ali je bitno ošišati se tako da eleviramo izgled tanke kose

Kada govorimo o kosi, ono što baš niko ne želi jeste tanka kosa koja izgleda kao da u njoj nema života. Riječ je o kosi koja je rijetka, krhka te nemoguća za oblikovanje te uprkos korištenju raznih suplemenata u pokušaju da se ona ojača, ponekad je najbolje i najefikasnije rješenje ošišati se na frizuru zahvaljujući kojoj će ovaj problem postati daleka prošlost.

Sigurni smo da znate kako kosu nije poželjno izlagati raznim agresivnim proizvodima i sredstvima za stiliziranje, kao i toplinskim uređajima koji dodatno uništavaju njezin izgled, no ovo je posebno naglašeno kada je u pitanju tanka kosa. Kako je riječ o kosi koja je sama po sebi lomljiva, ne treba ju izlagati dodatno agresivnim tretmanima jer tako postižemo samo kontraefekt.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Sylwia Szewczyk (@sylwiaszewczyk.blog)

Činjenica je da je tanka kosa, tanka i teško da će odjednom postati bujna i neukrotiva, ali je bitno ošišati se tako da kreiramo izgled tanke kose. Ne trebaju nam duge frizure koje će otežati kosu. Treba nam nešto poletno i lagano uz što tanka kosa može procvasti i oživjeti. Kako ne biste sami morali pretraživati bespuća interneta, mi smo si dali truda i našli šest frizura koje su stvorene za tanku kosu.

Bob

Bob je apsolutni jesenji hit. Bilo da je nešto duži, dječački, razbarušen ili klasični, bob je uvijek in. Uz to, bob je također lako stilizirati bilo da želite ravnu ili valovitu frizuru.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli парикмахерская budu. (@budu.hair)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli JULIA KAMMERER (@julia.kammerer)

Curtain šiške

Ove šiške proslavljene su još sedamdesetih, a odlično stoje svim oblicima lica, kao i svakom tipu kose. S njima nema previše posla kao s običnim šiškama, a ne morate ni tako često frizeru da ih sredi.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli парикмахерская budu. (@budu.hair)

Uvijeni vrhovi

Ako se ne želite odreći centimetara, a kosa vam je taman dužine oko ramena, frizura s uvijenim krajevima kose je savršena za vas. To što imate tanku kosu ne znači nužno da je odmah trebate drastično skratiti, samo je trebate dobro stilizirati. Ovu frizuru jednostavno je napraviti i doma ako ste iole vješti s četkom i sušilom za kosu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli pooʍ pɐɥɔ (@chadwoodhair)

Moderna fudbalerka

Željeli se pomiriti s time ili ne, fudbalerka se vratila na velika vrata i izgleda bolje nego ikad. Ova moderna prepuna je slojeva, toliko ih je zapravo da čak i najtanja kosa izgleda voluminozno. Super stvar kod fudbalerke je što ona ne mora biti uredna, doslovno je razbarušite, dodajte malo pjene za volumen i to je to, imate frizuru.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Miley Cyrus (@mileycyrus)

Pixie

Ako ste, ipak, među onima koje su spremne za potpunu promjenu imidža, pixie frizura je idealna. Kratka, gotovo dječačka frizura dodat će tankoj kosi teksturu i volumen. Ona ne mora biti uredna i zalizana, naprotiv, što je razbarušenija to bolje izgleda.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Charlize Theron (@charlizeafrica)

Skriveni slojevi

Postepene frizure dugo su vremena bile zabranjena zona za sve one s tankom kosom. Naime prilikom šišanja kosa se stanjuje i to može još doprinijeti tankom izgledu kose. Srećom, stručnjaci su smislili skrivene slojeve. Oni su ispod kose, bliže tjemenu i tako kratki slojevi daju volumen dužim pramenovima koji su u pravom planu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Lindsay De Los Santos (@lindsayshair)

 

ljepotaizdravlje.ba

Instagram