Beauty trikovi koji će vam pomoći da zategnete kožu

by | 23 Februara, 2024

Zadržati mladolikost postaje sve teže kako godine uzimaju danak. Ovi jednostavni beauyti trikovi pomažu da zategnete kožu

Njega kože je važna u svakom godišnjem dobu, ali po posbeno vrućem ili izrazito hladnom vremenu, zahtijeva dodatnu pažnju. Srećom, postoje načini koji će vam pomoći da promjenite stanje kože tako da izgledate mlađe.

Dermatolozi tvrde da postoje načini da svako, bez obzira na to koji tip kože imaju, masnu ili suhu, kao staklo ili problematičnu mogu da izgledaju mlađe već kroz sedmicu dana. Evo šta treba da počnete da radite još večeras.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli YADA VILLARET (ญาดา) (@yadavillaret)

Masiranje vrata

Vlaženje i masiranje vrata mogu učiniti čuda, posebno prije i poslije spavanja. Hidrirajte vrat i dekolte bogatijom kremom koja učvršćuje i podiže kožu. Koristite čvrste i snažne pokrete, od dna vrata naviše ka liniji vilice. I pokušajte da ne spavate na boku, jer to pomaže stvaranje bora na vratu.

Kada koristite hidratantnu kremu, važno je da propratite taj proces masažom. Ukoliko budete masirali vrat svaki put kada nanosite kremu ili čistite lice i vrat, poboljšaćete limfnu drenažu. To će osigurati dobar protok krvi u koži, povećati snabdjevanje hranjivim materijama i dati koži mladalački sjaj.

Koristite retinol

Korištenje 1% retinola dva do tri puta sedmično na vratu i dekolteu, kao i na licu, takođe može pomoći da izgledate mlađe. Klinički je dokazano da retinol stimuliše proizvodnju kolagena i samim tim smanjuje sve vidljive znake starenja.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli N A O M I (@thelondonfoxx)

Neophodno je koristiti i SPF, koji žene sa ovih prostora stalno zanemaruju. Krema sa zaštitnim faktorom mora da se koristi i na vratu i dekolteu, ne samo da bi se izbjeglo starenje, već neujednačen ton kože i pjege od sunca.

Jedna od značajnih životnih navika tiče se garderobe. Nošenje šešira za sunce sa širokim obodom štiti i lice i vrat. Ukoliko birate kačkete ili šešire koji imaju uzak obod, onda budite svjesni da ste samo izabrali jedan modni dodatak – zaštitna uloga je minimalizovana. Ovakvi šeširi, objašnjavaju dermatolozi, zaklanjaju samo čelo i oči. Donji dio lica, kao i cijeli vrat i dekolte ostaju otvoreni i izloženi štetnim uticajima koji podstiču prijevremeno starenje.

Magija vitamina C

Korišćenje čistog vitamina C u vašoj jutarnjoj rutini od proljeća do jeseni pomaže proizvodnju kolagena, borbu protiv antioksidansa i slobodnih radikala. Nemojte ga primenjivati samo lokalno i dodavanje vitamina C u vašu ishranu je uvijek dobra ideja.

Kada slobodni radikali počnu da se akumuliraju u koži, efekti postaju trajni, Među njima su: gubitak kolagena, prerano starenje, prekomjerna proizvodnju melanina koji izaziva pjege od sunca, gubitak sopstvenog mehanizma za zaštitu od raka izazvanog UV zračenjem.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jessica Nowotny (@jessinowo)

Budite aktivni i ne zaboravite na hidrataciju

Povećanje unosa vode i vježbanje joge koja cilja na gornji dio tijela i lice takođe će poboljšati protok krvi i limfnu drenažu i pomoći u zatezanju lica. Adekvatna hidratacija pomaže ne samo u održavanju optimalne težine, već i zaglađuje kožu.

6 jednostavnih navika koje sprječavaju gubitak kolagena i održavaju kožu zdravom

ljepotaizdravlje.ba

Instagram