Diamond lips: Make-up trik za puniji izgled usana

by | 14 Maja, 2024

Diamond lips je make-up trik koji obećava punije usne bez korištenja teških kozmetičkih proizvoda. Dovoljno je samo da savladate ovaj trik

Beauty influenceri na TikToku pokazali su se izuzetno kreativnim. Svake sedmice donose nove trikove koji pomažu postizanju željenog izgleda, bilo da je u pitanju šminka, kosa ili stil. Već smo naučili kako napraviti savršene lokne na bezbroj načina, kako neprimjetno konturisati lice, kao i koji su trenutno najpopularniji parfemi koje vrijedi isprobati.

Diamond lips trend vraća nas u devedesete, kao i mnogi drugi TikTok trendovi. Bitno je napomenuti da je ovo varijacija šminke zvana frosted lips kakvu je nosila Kate Moss.

Ono što ovaj način šminkanja usana čini toliko popularnim je njegova univerzalnost – odgovara ženama svih tonova kože i oblika usana. Ako imate tamniju kožu, birajte toplije nijanse poput breskve i braon. S druge strane, ako je vaša koža svjetlija, držite se nude tonova.

Postizanje Diamond lips efekta je jednostavno: inspirišući se sjajem dijamanata, nanesite srebrnu sjenku (ili olovku) na kupidov luk gornje usne i u centar donje usne. Zatim ocrtajte usne olovkom i popunite ih sjajilom.

@julopezbeauty Essa eu amei!! #diamondlips #makeuptutorials #trend ♬ Faz o Vuk Vuk Sentando de Quatro – DJ MT SILVÉRIO

Ovaj sjajan trik čini usne trenutno punijima, a precizno postavljena svjetlija boja stvara isti efekat.

ljepotaizdravlje.ba

TikTok