5 razloga zašto je zdravo jesti šparoge
Šparoge, poznate i po nazivu carsko povrće, bogate su flavonoidima i saponinima koje čuvaju srce i krvne žile. One sadrže i glutation koji se smatr...
Ove lagane lizalice mogu biti slatki, osvježavajući desert ili osvježavajući doručak. Jogurt i jagode daju savršenu ravnotežu, ne samo kada je u pitanje okus, već i hranjive tvari. Ako ne volite jagode možete ih zamijeniti bilo kojim drugim bobičastim voćem.
Sastojci:
Donosimo recept za preukusnu brzu poslasticu od malina, chia sjemenki i čokolade
Priprema:
Pomiješajte jagode i šećer u manjoj posudi. Ostavite da odstoje oko 20 minuta, ali ih povremeno promiješajte.
Dobivenu smjesu ubacite u blender. Zatim dodajte i limunov sok te uključite blender sve dok ne dobijete glatku smjesu.
Umiješajte grčki jogurt u smjesu od jagoda. Izlijte u kalupe i stavite u zamrzivač na najmanje osam sati ili preko noći. Po želji umetnite i nekoliko tanko narezanih komada jagode.
Kako bi ledene štapiće lakše izvadili iz kalupa, prelijte vrućom vodom vrh kalupa.
romrodinka / iStock / Getty Images Plus