Imate podbradak kojeg nikako da se riješite? Pronašli smo vježbe koje bi mogle pomoći

by | 25 Februara, 2024

Podbradak je izraz koji se koristi za dodatni sloj masti ispod lica, obično je izražen kod osoba koje imaju prekomjernu težinu. No, drugi faktori poput genetike i starenja mogu dovesti njegovog pojavljivanja

Postoje različiti načini vježbanja za one koji žele izgubiti sloj masti ispod brade, a mi vam donosimo tri vježbe koje uklanjaju podbradak.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Marine Diet (@marine_diet)

Čašica

Čašica je prva vježba koju ćete morati ponavljati kako bi se riješili dodatnog sloja masti ispod brade, može ju svako obaviti.

Otvorite usta, zatim donju usnu zakrenite preko donjih zubi. Zamisli da pokušavaš zadržati gutljaj vode u ustima pomoću donje čeljusti. Zatim zatvorite usta i pokušajte podignuti glavu pazeći da su usne opuštene. Ova vježba će pomoći u stvaranju zategnutije, elastičnije i izdržljivije brade. Ponavljanje ove vježbe pet do sedam puta pomoći će da se riješite masti na ovo kritičnom dijelu.

Izvučeni obrazi

Kako bi pravilno izveli ovu vježbu, trebate okrenuti glavu u lijevo, a zatim povući donju čeljust rukom naprijed. Sljedeća stvar koju trebate učiniti je napregnuti mišiće vrata i trebala bi početi osjećati porast pritiska. Zadržite ovaj položaj nekoliko sekundi, a onda se oslobodite pritiska i oslobodite mišiće napetosti na vratu. Okrenite glavu udesno i izvedite istu vježbu. Vježbu trebate ponoviti pet puta kako bi vidjeli najbolje rezultate.

Smiješite se

Vrlo jednostavna vježba koju možete slijediti i koju vjerovatno odrađujete svakodnevno. Smijanje ima mnogo prednosti, a uklanjanje podbratka je jedna od njih. Da bi pravilno izveli vježbu, stisnite zube dok su vam usta zatvorena, a zatim gurnite jezik prema nepcu. Izvedite vježbu više puta da bi vidjeli učinak nakon nekoliko sedmica. I naravno, nastojte se smijati koliko možete bez obzira na podbradak.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Lavia Health (@laviahealth)

Domaći pripravci koji će vam pomoći u uklanjanju podbratka

Uz vježbe koje su gore navedene, postoje i druge opcije koje možete istražiti. Postoje prirodni pripravci koje možete uzeti u obzir i druge stvari koje će smanjiti količinu masnoće ispod brade. Uklanjanje masnoće s brade zahtijeva posebnu kombinaciju vježbi i uravnotežene prehrane.

Maska za lice

Sastojci:

Dva bjelanca
Kašičica mlijeka
Sok od jednog limuna

Pomješajte ove sastojke i masku nanesite na područje vrata, odnosno podbratka. Ostavite oko 25-30 minuta, pa isperite toplom vodom. Koristite ovu masku jednom dnevno, za što bolje rezultate.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Sophia van Bragt (@sophia_vanbragt)

Žvakanje žvakaće gume

Vjerovali ili ne, obična žvaka vam može pomoći da se otarasite podbratka.

Žvakanje je manja vježba za mišiće lica, posebno vilicu. Ova radnja može doprinijeti ukupnom gubitku masti u bradi iako to neće mnogo učiniti.

Glass lips: Evo kako ćete rekreirati najveći make up trend 2024. godine

ljepotaizdravlje.ba

Deagreez / iStock / Getty Images Plus