Kako brinuti o koži lica i ruku tokom skijanja?

by | 26 Februara, 2023

Sezona skijanja još uvijek traje, a ako ste se uputili na skijanje nemojte zaboraviti svojoj koži posvetiti jednaku pažnju kao i ski opremi

Zaštita kože lica i ruku iznimno je važna i potrebna jer zbog niskih temperatura, nedostatka zaštite i dehidratacije lako može doći do povreda. Jednostavne hidratantne kreme zamijenite s bogatijim formulama kako koža ne bi postala suha i ljuskava.

Svoj uobičajeni čistač lica zamijenite onim koji ima kremastu teksturu ili je ujedno i balzam, kako bi dubinski hidrirali kožu, nahranili je i omekšali. Sve skijaše upozorava se da na skijanje ne zaborave ponijeti proizvode sa zaštitnim faktorom od 30 do 50 kako bi svoju kožu, uz svakodnevne kozmetičke proizvode koji sadrže SPF 15, dodatno zaštitili svoju kožu od negativnih posljedica sunčanih zraka.

Zašto nastaju bore i kako ih jednostavno smanjiti?

Tuširajte se kratko te redovnim pilingom uklonite mrtve stanice kože. Unutar prvih nekoliko minuta nakon tuširanja obvezno nanesite omiljeni losion za tijelo ili ulje, kako bi zaključali vlagu u dubinskim stanicama kože. Veliki broj skijaša zaboravlja na njegu ruku, a vaše ruke su uz vaše lice najizloženiji dio tijela te ih je zato neophodno njegovati i na njih nekoliko puta dnevno nanositi kremu sa SPF faktorom.

ljepotaizdravlje.ba

Instagram

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.