Kako jedan make up proizvod iskoristiti za šminkanje cijelog lica?

by | 27 Februara, 2024

Moramo priznati kako je danas zaista teško imati dobru, uigranu make up rutinu, a najveći razlog toga jeste nedostatak vremena

Brojne obaveze koje nas svakodnevno vuku za rukav onemogućavaju nam da dugo stojimo ispred ogledala, igrajući se s omiljenim make up proizvodima, pa je tako i samo šminkanje postalo pravi multitasking.

Šminku danas nanosimo na razne načine i na brojnim neobičnim mjestima; paralelno dok se oblačimo stavljamo maskaru ili popravljamo ruž u autu na putu do posla, a naše dnevne torbice nikada nisu bile pretrpanije make upom.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli JOURDAN SLOANE (@jourdansloane)

Opcija za rješenje ovog problema jeste korištenje jednog beauty proizvoda za cijeli make up look. Odlučili smo nastaviti u duhu praktičnosti, te vam predstavljamo još jedan univerzalni make up proizvod – smeđu olovku. Bilo da je to smeđa olovka za usne ili za oči, s njom možete napraviti osnovne (i najbitnije) make up korake. U nastavku objašnjavamo i kako.

Kao što beauty influencerica Lena, poznatija kao @lenkalul, koja nas ujedno i uči ovom beauty triku, kaže – smeđa olovka je kao 5u1 šampon za muškarce. Može se koristiti za oči i usne, a pogodna je i za nanošenje na obrve i obraze. Dodatni benefit je što dobro stoji svakome.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli LENA (@lenkalul)

Smeđom olovkom možete našminkati oči i izvući savršenu cat eye liniju. Također, istom možete popuniti obrve i definirati ih. Što se tiče usana, pored toga što ih možete lijepo uokviriti, smeđu olovku možete nanijeti i po sredini usana i zatim prstom izblendati, pa je savršena zamjena i za ruž. I za kraj, naravno pjegice. Smeđom olovkom iscrtajte željene pjegice po obrazima. Jedino je bitno pronaći nijansu smeđe olovke koja najviše odgovara vašem tenu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli LENA (@lenkalul)

Glass lips: Evo kako ćete rekreirati najveći make up trend 2024. godine

ljepotaizdravlje.ba

Instagram